Mainos

Suomi-kiekon tilasta hurja osoitus – jopa mahtimaa Kanada kyykkää NHL-vertailussa: "Eihän tämmöistä ole ollut ikinä"

1:11

Suomen alle 20-vuotiaiden maajoukkue suuntaa joulukuun puolessa välissä Pohjois-Amerikkaan valmistautumaan tapaninpäivänä alkaviin nuorten MM-kisoihin. Tällä hetkellä Suomi elää todella poikkeuksellinen tilanteen keskellä.

Nuorten Leijonien MM-kisajoukkue saattaa elää vielä kovasti ennen vuodenvaihteen turnausta. Syy löytyy NHL:stä.

Suomella on tällä hetkellä useita alle 20-vuotiaiden MM-kisoihin edustuskelpoista pelaajaa, jotka eivät välttämättä pääse kisoihin siksi, koska he ovat NHL-joukkueiden mukana.

Kesän 2017 ja 2018 NHL:n varaustilaisuuksissa huudetuista nimistä Jesperi Kotkaniemi, Miro Heiskanen, Juuso Välimäki, Urho Vaakanainen, Henri Jokiharju ja Eeli Tolvanen ovat parhaillaan NHL:n puolella.

Tästä syntyykin varsin mielenkiintoinen fakta, jonka Nuorten Leijonien päävalmentaja Jussi Ahokas nosti esille maanantaina.

Suomella on tällä hetkellä enemmän nuorten MM-kisoihin edustuskelpoisia NHL-pelaajia kuin Kanadalla.

– Onhan tämä vähän poikkeuksellinen tilanne. Eihän tämmöistä tilannetta ole ollut ikinä, Ahokas laskeskelee.

Eikä Ahokas väärässä ole. Kanadalla on tällä hetkellä neljä alle 20-vuotiasta pelaajaa, jotka pelaavat NHL:ssä (Nolan Patrick, Philadelphia Flyers, Michael Rasmussen, Detroit Red Wings, Robert Thomas, St. Louis Blues ja Drake Batherson, Ottawa Senators).

– On hyvä, että meidän terävintä kärkeä on saatu vietyä eteenpäin. Toki ero esimerkiksi Kanadaan on se, että meidän massa ei ole niin iso, Ahokas pohtii asiaa.

Jo pelkästään Suomen osalta päällä oleva tilanne on erikoinen. Aiemmin NHL ei ole ollut esteenä näin monelle pelaajalle. Myös Suomen pärjääminen Kanadaa vastaan on uniikkia.

Niin, miten asiaan pitäisi suhtautua? NHL-pelaajien määrä herättää ylpeyttä, mutta toisaalta Suomi ja Ahokas eivät saa kaikkia kärkipelaajia mukaan nuorten kisoihin.

– Ei tarvitse mennä kuin viisi vuotta taaksepäin, niin ei ollut tämmöistä tilannetta. Ei sota yhtä miestä kaipaa, mutta totta kai heidät haluaisi joukkueeseen. Toki, jos meiltä löytyy noin hyviä pelaajia, jotka pelaavat jo NHL:ssä, niin sitten pitää katsoa isoa kuvaa. Tuo on vain hieno juttu meidän Suomi-kiekolle. Meille tulee parempia yksilöitä – sehän on se isoin juttu, Ahokas miettii. 

Alle 20-vuotiaiden MM-kisat pelataan 26. joulukuuta 2018 – 5. tammikuuta 2019 Kanadan Vancouverissa ja Victoriassa.

Ylälaidan videolla Ahokkaan mietteitä Nuorten Leijonien MM-leiriryhmästä.

Alla Leijonien päävalmentaja Jukka Jalonen kommentoi Venäjän EHT-turnauksen joukkuetta:

5:10

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

  Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja