Nuorten Leijonien NHL-superlupaus myhäilee yhteistyöstä Saku Koivun kanssa – "Se on ollut todella hyvä juttu"

Nuorten Leijonien huippulupaus, 17-vuotias Kaapo Kakko on saanut tehdä yhteistyötä todellisen NHL- ja Leijonat-legendan Saku Koivun kanssa. Kakon suupielet nousevat välittömästi ylöspäin, kun hänelle mainitsee Koivun nimen.

Kaksikon yhteistyö on peräisin TPS:stä, jossa Koivu toimii seuran kehityspäällikkönä. Tätä kautta hän on tullut tutuksi Kakolle, joka on tehnyt nousua junioritasolta seuran edustusjoukkueen puolelle.

– Olen yrittänyt ottaa kaiken hyödyn irti. Hänellä on niin paljon tietoa ja taitoa. Hän on näyttänyt eri asioita, niin viime kuin tällä kaudella, Kakko sanoo MTV Urheilulle.

Kakko on ollut isosti esillä erinäköisissä ensi kesän NHL:n varaustilaisuuden ennakkolistauksissa. Kakko on taistellut jopa ykkösvarauksen asemasta yhdysvaltalaishyökkääjän Jack Hughesin kanssa.

Koivu, jos joku tietää, millainen maailma Kakkoa odottaa. Oman uransa aikana Koivu pelasi yhteensä 1124 NHL:n runkosarjaottelua.

– Olemme keskustelleet aivan kaikesta. Esimerkiksi viime kaudella hän oli mukana aamujäätoiminnassa. Sieltä on tullut sellaisia pieniä vinkkejä, mitä on voinut ottaa mukaan niin peliin kuin ylipäätänsä arkeen, Kakko perkaa konkretiaa hänen ja Koivun yhteistyöstä.

– Se on ollut todella hyvä juttu, Kakko myhäilee.

Koivu antoi kannustavaa viestiä 17-vuotiaalle Kakolle, kun tämä lähti Pohjois-Amerikkaan valmistautumaan tuleviin nuorten MM-kisoihin.

– Muista nauttia – sitä hän painotti. Samalla tavalla sitä kannustusta tuli myös omasta joukkueesta, kokeneemmilta pelaajilta ja muilta. Ylipäätänsä olen saanut paljon vinkkejä TPS:n sisältä. Siellä on monta sellaista hahmoa, joilta voi ottaa oppia, Kakko nyökyttelee.

Nuorten MM-kisat käynnistyvät tapaninpäivänä. 

Lue myös:

    Uusimmat