Nuorten Leijonien huippumaalivahti linjasi ison tavoitteen – sanoi päävalmentajasta: "Laitetaan jätkiä vastuuseenkin"

0:47
Nuorille Leijonille MM-pronssia! Venäjä kaatui selvin lukemin.

Maalivahti Kari Piiroinen esitti komeita otteita ja torjui Suomen jääkiekon alle 20-vuotiaiden MM-pronssille. Seuraava päämäärä on kirkkaasti mielessä.

Piiroinen vakuutti Kanadan Edmontonissa pelatussa nuorten MM-turnauksessa ja oli tuki ja turva, johon Suomi pystyi luottamaan. Seuraavaksi hän janoaa olla vastaavassa asemassa SM-liigassa.

– Seuraava iso tavoite on päästä Liigaan ja siellä vakiinnuttaa paikka siellä. Kannattaa katsoa vain yksi askel kerrallaan, Piiroinen vastasi MTV Urheilun kysymykseen.

Piiroinen on pelannut Mestiksen TUTO Hockeyssa tällä kaudella 14 ottelua lainalla Tapparasta. SM-liigassa edelliset kaksi kautta pohjoisamerikkalaisessa juniorisarjassa OHL:ssä pelannut lupaus ei ole vielä debytoinut.

"Otetaan pikkumuisto himaan"

Piiroinen alkoi nousta jääkiekkokansan huulille tässä turnauksessa. Vuosi sitten hän pelasi alle 20-vuotiaiden MM-kisoissa yhden ottelun, mutta nyt vastuuta tuli kuudessa ottelussa eli yhtä vaille kaikissa peleissä ja Piiroisen torjuntaprosenttina oli 91,5. Upean turnauksen kruunasi pronssiottelun voitto – Piiroinen torjui 28 laukausta, kun Suomi käänsi avauserän 0–1-tappioasemansa 4–1-voitoksi Venäjästä.

Viesti ensimmäisellä erätauolla oli Piiroisen mukaan napakka.

– Puhuttiin, että viimeiset 40 minuuttia on edessä. Jätetään kaikki kentälle, pelataan jokaiselle ja otetaan pikkumuisto himaan.

Siitä, että muisto tuli ja joukkue menestyi, luottoveräjänvartija jakoi kunniaa ympärilleen.

– Ei siellä maalillakaan pärjää, jos puolustajat eivät hoida hyvin duuniaan ja hyökkääjät blokkaa kuteja.

"Ei saa tehdä ihan mitä vain"

Selvät raamit Nuorille Leijonille linjasi päävalmentaja Antti Pennanen ja sai tästä kiitosta Piiroiseltakin.

– Niin kuin kaikki tietävät, mikään joukkue ei ole mitään ilman päävalmentajaa. On erittäin hyvä, kun on selkeä suunnitelma ja pelikirja, mitä tehdään. Laitetaan jätkiä vastuuseenkin, että siellä ei saa tehdä ihan mitä vain.

– Meille annettiin selkeät raamit, minkä sisällä saadaan kulkea vapaasti, mutta ei sen ulkopuolella. Minä tykkään tosi paljon tuollaisesta, Piiroinen sanoi.

Puolivälierässä Ruotsia vastaan Suomi käänsi 0–2-tappioaseman 3–2-voitoksi. Välierässä Yhdysvaltoja vastaan Nuoret Leijonat nousi 1–3-tappioasemasta 3–3-tasalukemiin, mutta taipui karvaasti 3–4 reilu minuutti ennen täyttä aikaa syntyneellä takaiskumaalilla. Pronssiottelussa Suomi kuitenkin jälleen nousi voittoon.

– Se osoittaa aika paljon, että pystyy voittamaan just tällaisia tiukkoja pelejä.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja