Mikä voitto! Suomi juotti Ruotsille karvasta kalkkia jääkiekon nuorten MM-kisoissa!

Jääkiekon alle 20-vuotiaiden MM-kisoissa Suomi eteni neljän parhaan joukkoon, kun se kaatoi lauantain puolivälieräottelussa Ruotsin 3–2.

Ottelu alkoi Suomen kannalta murheellisesti, kun Lucas Raymond ja Elmer Söderblom veivät osumillaan Ruotsin 2–0-johtoon.

Toisessa erässä Suomi löi jalan kaasulle. Ensin Henri Nikkanen kavensi Eemil Viron huikean alustuksen jälkeen.

Heti perään Aku Räty ohjasi kiekon maaliin, mutta Ruotsi haastoi osuman. Lopputulos oli hylkäys ja Ruotsin johto säilyi voimissaan.

Kolmannessa erässä Suomi nousi tasoihin, kun joukkueen kapteeni Anton Lundell täräytti ranteella kiekon verkkoon. Osuma syntyi ylivoimalla.

Ja mikä loppu taistolle saatiin. Ajassa 59.35 Suomen ykkösketjun hyökkääjä Roni Hirvonen latasi turnauksen ensimmäisen maalinsa.