USA:n voittojuhlinnoista nousi kohu – tämän tempun epäiltiin olevan Kanadan pilkkaamista

0:47
Jääkiekon alle 20-vuotiaiden MM-kisat päättyivät myös suomalaisittain iloisiin tunnelmiin.

Yhdysvallat juhli jääkiekon alle 20-vuotiaiden MM-kultaa jäällä kohua herättäneellä tavalla. Joukkueen epäiltiin pilkanneen loppuottelun lukemin 0–2 hävinnyttä Kanadaa.

USA:n mestaruuskuvaan jäälle tuotiin viereen sininen esine, jossa oli Kanadan logo. Tuo esine näytti monen silmään roskakorilta. Tapaus on noussut esiin useissa ulkomaisissa medioissa.

USA:n leiristä väite roskakorista on kiistetty. Yhdysvaltalaisten mukaan kyse oli tynnyristä, eikä tarkoituksena ole ollut lainkaan pilkata Kanadaa.

TSN:n toimittaja Ryan Rishaug kertoi USA:n valmennusryhmän sanoneen, että joukkueella oli turnauksessa motto: yksi tynnyri kerrallaan. USA on laittanut tynnyreihin joukkueiden logot joka pelin jälkeen, ja nyt vuorossa oli viimeinen tynnyri, johon tuli kuvaksi loppuotteluvastustaja Kanada.

ESPN:n Chris Peters vahvisti tämän raportoimalla USA:n päävalmentajan Nate Leamanin kommenteista loppuottelun jälkeen. Leaman kertoi, että tynnyri kumpuaa tarinasta, jonka valmentaja Ron Rolston toi joukkueeseen 2007.

– Siinä oli kyse Saharan autiomaan sydämen ylittämisestä. Ainoa tapa, jolla ihmiset pystyivät kuvittelemaan ylittävänsä autiomaan, oli asettamalla tynnyreitä reitille. Jaoin tarinan jätkien kanssa, Peters siteerasi Leamania Twitterissä.

Leaman kertoi pelaajien rakastaneen tynnyrin kanssa poseeraamista joka voiton jälkeen.

– He pääsivät juhlatunnelmiin ja halusivat saada tynnyrin jäälle. Ei epäkunnioitusta Kanadaa kohtaan, joka pelasi upean pelin. Olen varma, että joka joukkueella oli jotain, jonka ympärille he kokoontuivat, USA-valmentaja setvi.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja