Anton Lundellilta hienoja sanoja Nuorten Leijonien 25 pelaajasta – "Teki tästä niin ainutlaatuisen"

0:47
Nuorille Leijonille MM-pronssia! Venäjä kaatui selvin lukemin.

Kapteeni Anton Lundell ylisti kauniin sanoin Suomen koko joukkuetta, kun Nuoret Leijonat oli voittanut pronssia jääkiekon alle 20-vuotiaiden MM-kisoissa Kanadassa.

Lundell kiitteli kanssapelaajiaan luotosta vieruskavereihin ja pelitapaan. Hän ylisti joukkueen sisältäneen hyviä persoonia, ja joka pelissä vallitsi hänen sanojensa mukaan "tosi hyvä meininki".

– Kaikki olivat mukana tässä jutussa ja antoivat kaikkensa joka päivä. Ehkä se teki tästä niin ainutlaatuisen, että meillä oli 25 jätkää, jotka kaikki halusivat laittaa kaiken likoon. Kukaan ei epäröinyt, kun paikka tuli – milloin piti vaikka blokata laukaus tai mennä ikävämpiin tilanteisiin taklauksien alle, Lundell sanoi.

Monien kanssa yhteinen tarina oli paljon turnausta ja sitä edeltänyttä lyhyttä valmistautumista pidempi. Huomattava osa joukkueen pelaajista oli pelannut yhdessä nuorten maajoukkueissa vuosien ajan.

– Tuossa on jätkiä, jotka olen tuntenut 14–15-vuotiaasta saakka. Näiden neljän vuoden aikana on ehditty pelata aika monta peliä yhdessä, ja tunnemme niin hyvin toisemme, Lundell huomioi.

"Voi sanoa, että meni ihan hyvin"

Lundell kantoi itse vastuuta erinomaisesti, johti joukkojaan ja naputti tehoja turnauksen pistepörssin kolmossijaan oikeuttaneiden 10 pisteen (6+4) veroisesti. Hänen puheissaan korostui kuitenkin koko ajan se tärkein: joukkue.

– Tämä on joukkuepeliä. Sen takia aina joukkue menee ensin. Mutta totta kai olen suorituksiini tyytyväinen. Aina pystyy parantamaan, mutta sen myötä, miten pystyin itse ja ketjun kanssa pystyin auttamaan joukkuetta maaleilla ja maalipaikoilla, voi sanoa, että meni ihan hyvin.

Aavistuksen Lundellia jäi silti harmittamaan välierä. Nuoret Leijonat nousi kolmannessa erässä kahden maalin takaa 3–3-tasalukemiin, mutta Yhdysvallat vei 4–3-voiton reilu minuutti ennen täyttä aikaa syntyneellä osumalla.

– Päästiin tasoihin ja oli noin pienestä kiinni, että oltaisiin tänään pelattu finaalia. Näin korkealla tasolla erot ovat niin pienet. Totta kai pelasimme äärettömän hyvin joukkueena. Kukaan ei pärjää yksin eikä pysty voittamaan pelejä yksin. Minäkin tarvitsen muita kavereita siihen auttamaan.

"Jotenkin niin nättiä"

Lundell oli aiemmin voittanut alle 20-vuotiaiden MM-kultaa 2019 ja alle 18-vuotiaiden MM-kultaa 2018. Tuore pronssikin menee hänen arvoasteikollaan korkealle.

– Itselläni oli henkilökohtaisesti ja joukkueella myös tosi kovat odotukset tähän turnaukseen. Pystyttiin tosi hyvin vastaamaan niihin.

Lundellin mukaan Nuorissa Leijonissa vallitsi samaan aikaan sopiva rentous ja päättäväisyys, minkä myötä "oli jotenkin niin nättiä pelata".

– Ei varmaan oltu mikään ennakkosuosikki, eikä ennen turnausta varmaan moni miettinyt, että olisimme mitaleilla. Pystyimme näyttämään kaikille, miten hyviä me oikeasti olemme ja miten pystymme yhdessä pelaamaan.

Suomi päihitti pronssiottelussa Venäjän 4–1. Lundell iski pelissä kaksi maalia, joista toisen tyhjiin.

– Miten tänään pystyttiin pelaamaan ja miten pystyttiin voittamaan, oli iso asia. Noin kirvelevän (USA-)tappion jälkeen pystyttiin kääntämään tämä näin hyväksi peliksi, Lundell iloitsi.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja