Suomelle katkera tappio nuorten MM-kisoissa – Yhdysvallat otti dramaattisen voiton

Jääkiekon alle 20-vuotiaiden MM-kisoissa Nuoret Leijonat hävisi oman välieräottelunsa, kun Yhdysvallat oli parempi lukemin 4–3. Suomen aikaan tiistain vastaisena yönä pelatussa taistossa Nuoret Leijonat nousi kahden maalin takaa rinalle. Se ei riittänyt.

Valkopaitainen Suomi hallitsi kenttätapahtumia ensimmäisten 30 minuutin ajan. USA karkasi kuitenkin ensin johtoon, kun Alex Turcotte oli hereillä irtokiekossa.

Nuorten Leijonien kuittaus tuli heti perään ylivoimalla. Asialla oli Kasper Simontaival, joka ohjasi Kasper Puution heiton sisään.

Toisessa erässä Suomi teki kohtalokkaita virheitä. Ensin joukkueen kapteeni Anton Lundell menetti kiekon, minkä jälkeen USA käänsi nopeasti. John Farinacci naulasi läpiajosta johtomaalin.

Hetkeä myöhemmin Aku Räty otti 2+2-minuutin jäähyn korkeasta mailasta. Seuranneella ylivoimalla Matthew Boldy kasvatti USA:n johtoa.

Kolmannessa erässä Suomi nousi peliin mukaan, kun Puutio ja Simontaival rakentelivat jälleen osuman. Roolit pysyivät samoina. Puutio alusti ja Simontaival puttasi kiekon sisään.

Eikä tässä vielä kaikki. Suomi nousi tasoihin, kun Anton Lundellin johtama ykkösylivoimaketju vieritti paineen USA:n maalille. Ensin Lundell yritti pienestä kulmasta ja heti perään Roni Hirvonen oli miekkailemassa. Hirvosen huitaisu tuotti tuloksen ja Suomi nousi USA:n rinnalle.

Ottelulle saatiin kuitenkin dramaattinen loppu. Ajassa 58.44 USA:n ykkösketjun hyökkääjä Arthur Kaliyev ampui 4–3-voittomaalin.

Suomi kohtaa pronssiottelussa Venäjän, kun taas Yhdysvallat pelaa kullasta Kanadaa vastaan. Mitalipelit käydään Suomen aikaan keskiviikon vastaisena yönä.

U20 MM-kisat, välierät, Yhdysvallat–Suomi 4–3 (1-1, 2-0, 1-2)

12.39 1-0 Alex Turcotte (Arthur Kaliyev, Brock Faber)
14.06 1-1 Kasper Simontaival (Kasper Puutio, Ville Heinola) yv

35.53 2-1 John Farinacci (Jackson Lacombe)
37.00 3-1 Matthew Boldy (Trevor Zegras, Cole Caufield) yv

51.38 3-2 Kasper Simontaival (Kasper Puutio, Samuel Helenius
56.17 3-3 Roni Hirvonen (Anton Lundell, Ville Heinola) yv
58.44 4-3 Arthur Kaliyev (Alex Turcotte, Jake Sanderson)