Antti Pennanen kertoi: Nuoret Leijonat kunnioitti menehtynyttä suomalaista huippukitaristia – ele sai hienon lopun

0:47
Nuorille Leijonille MM-pronssia – Venäjä kaatui selvin lukemin.

Jääkiekon alle 20-vuotiaiden MM-kisoissa Suomen joukkue nappasi mitalit mukaansa, kun se kaatoi pronssiottelussa Venäjän lukemin 4–1. Suomi lähti pronssiotteluun vaikeasta paikasta, sillä alla oli karvas välierätappio. Nuorten Leijonien päävalmentajan Antti Pennasen mukaan voimaa ammennettiin muun muassa yhdestä hienosta eleestä.

Suomelle Yhdysvallat-välierätappio oli kova paikka, sillä isossa kuvassa Nuoret Leijonat oli jopa USA:ta edellä.

– Se oli kova paikka. Pelasimme erittäin hyvää lätkää ja hävisimme. Siitä piti sitten lähteä keräämään tätä pronssipeliä varten, Suomen joukkueen päävalmentaja Antti Pennanen mietti.

Rakennusprosessi sisälsi muun muassa yhden kunnioittavan eleen.

– Pidimme pari tapaamista ja juttelimme porukalla. Pelin alla näytimme videon tästä meidän matkastamme. Muistelimme samalla yhtä hienoa suomalaista kitaristia, nyt edesmennyttä.

Pennanen viittasi Alexi Laihoon, jonka kuolema tuli julki maanantaina. Children of Bodom -yhtyeen keulakuvana tutuksi tullut ja Suomen tunnetuimpiin kitaristeihin kuuluva Laiho, 41, menehtyi viime viikolla kodissaan Helsingissä.

– Teimme kunniaa hänelle. Mietimme, että kuinka taitava hän oli omassa asiassaan. Samalla mietimme myös sitä, että kuinka ainutlaatuisia hetkiä nämä ovat, kun pääsemme pelaamaan mitalipelejä. Kaivoimme sieltä tunnetta.

– Halusimme saada hyvän päätöksen yhteiselle tarinallemme. Alku oli vähän hidas, mutta sitten saimme tunnetta ja olimme vahvoja. Voi pojat, kuinka paljon he joutuivat repimään, Pennanen sanoi joukkueestaan.

Pennanen viittasi siihen, miten Suomen pelaajat olivat kokeneet kolhuja matkan varrella.

– Voi kun tietäisitte ja saisin kertoa, että missä kunnossa osa pelaajista oli ja on. Ei voi kuin hattua nostaa!

Tuntuiko siltä, että saitte joukkueesta kaiken irti?

– Pitää muistaa, että meillä ei ollut mitään pitkää yhteistä valmistavaa jaksoa tässä alla. Tulimme käytännössä parin harjoituksen kautta ensimmäiseen peliin. Ja nyt kun miettii, miten hyvin pystyimme kehittämään peliä matkan varrella. Ikinä peliä ei saa täydelliseksi, eikä se ole tavoitekaan. Meidän piti vain saada tietyt asiat riittävän hyviksi, jotta pystyimme pärjäämään. Tavoite oli voittaa maailmanmestaruus. Onnistuimme, kun saimme mitalin. Mutta kyllä, aika maksimit joukkueesta saatiin revittyä irti, Pennanen myönsi.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja