Nuoret naiset uhmasivat koronasulkua ja lakia Australiassa – jäivät kiinni, kun kannabiskeksit sairastuttivat: "Kun viisi ihmistä menettää tajuntansa..."

Kannabiksen kasvatus voi aiheuttaa täystuhon naapureille 1:56
Kannabiksen kasvatus voi aiheuttaa täystuhon naapureille, katso lisää videolta!

Australialaiset nuoret joutuivat sairaalaan kannabiskeksien syömisen jälkeen, kertoo muiden muassa Australian yleisradioyhtiö ABC News. Lisäksi he saivat poliisilta nuhteita koronarajoitusten rikkomisesta.

Kuusi nuorta naista joutui sairaalaan Etelä-Australian osavaltiossa sen jälkeen, kun he olivat syöneet kannabista sisältäviä keksejä. Eräs paikallaolijoista, joka oli sairastunut huumaavien leivonnaisten syömisen seurauksena, soitti paikalle apua lauantai-iltana.

Paikalle saapuneet poliisi ja ambulanssihenkilökunta löysivät kodista viisi tajutonta nuorta naista. Poliisin mukaan kaikki olivat syöneet kannabiskeksejä. Naiset vietiin paikalliseen sairaalaan hoidettaviksi.

– Kun viisi ihmistä menettää tajuntansa jonkin käyttämänsä asian vuoksi, se on hälyttävää, poliisipäällikkö Phil Hoff sanoi.

Koska ryhmä kokoontui vastoin osavaltiossa vastikään asetettuja koronarajoituksia, heille annettiin varoitus niiden rikkomisesta.

Sekakäyttö voi johtaa tajunnan tason alenemiseen

Poliisi pitää tapahtunutta tilannetta hyvin vakavana ja muistuttaa, että laittomat aineet ovat laittomia syystä.

Syötynä kannabiksen huumaava vaikutus alkaa hitaammin ja kestää kauemmin. Kannabis ei yksinään ole aiheuttanut myrkytys- tai yliannostuskuolemia, mutta muiden lamaavien aineiden samanaikainen käyttö voi johtaa tajunnan tason alenemiseen.

Poliisin mukaan naisilta ja epäillyltä myyjältä takavarikoidut tavarat tutkitaan. Viranominen huomauttaa, että toisen ihmisen valmistamia tuotteita nauttiva ei voi tarkalleen tietää, mitä hän kehoonsa pistää.

Lue myös:

    Uusimmat