Nuorekkaana pysynyt Elton John painii edelleen lapsuuden traumojensa kanssa – "Saatan räjähtää minä hetkenä hyvänsä"

Elton John kertoo yhä käsittelevänsä lapsuuden traumojaan.

Hyvin osuva kuvaus muusikko Elton Johnista on se, että viime viikolla hän saavutti kahdeksannen listaykkösensä Britannian listalla ja sai myös tekolonkan, todetaan The Guardianin jutussa.

74-vuotias tähti ei ole nuoruutensa kunnossa enää fyysisesti, mutta on pysynyt muutoin nuorekkaana.

Eltonin korona-aikaan levytetyllä uudella albumilla vilahtelee tuttuja klassikkolaulajia, mutta myös nuoremmalle polvelle tuttuja artisteja, kuten Dua Lipa, Lil Nas X, Miley Cyrus sekä räppärit Young Thug ja Nicki Minaj.

– Young Thugin freestyle-räppäämisen seuraaminen oli uskomatonta, Elton kertoo.

Elton saattaa käydä illallisella Dua Lipan kanssa tai soitella useasti Years & Years -yhtyeen Olly Alexanderin kanssa.

– Tunnen empatiaa näitä ihmisiä kohtaan. Minulla on 18-vuotiaan into ja se innostus pitää minut liikkeessä, Elton kommentoi.

Lapsuuden traumat näkyvät yhä

Vaikka Eltonin elämä onkin tasaantunut merkittävästi uran alkuvaiheilta, eivät menneisyyden haamut ole jättäneet häntä täysin rauhaan.

Eltonin luonteen pisteliäs puoli paheni kun hän alkoi käyttää kokaiinia ja alkoholia. Liikakäyttö johti hauskoihin, mutta samalla noloihin tilanteisiin, kuten hotellihuoneen hajottamiseen Bob Dylanin sekoittamiseen puutarhuriksi.

– En ole ylpeä niistä jutuista, ne puistattavat minua. Käytökseni oli niin epävakaata ja arvaamatonta. Ja ne piirteet ovat edelleen minussa, saatan räjähtää minä hetkenä hyvänsä, Elton selittää ja kertoo yrittäneensä työstää asiaa jo pitkään.

Eltonilla on onneksi aviomiehensä tuki ja hän uskoo, että käytös liittyy jotenkin artistina olemiseen. 

– Artistit saattavat olla itsetuhoisia välillä ilman mitään syytä. Minulla saattaa olla päiviä, kun kaikki elämässäni menee hyvin ja sitten nousen ylös ja tuntuu, että koko maailma on minua vastaan.

Inho itseään kohtaan ja itsetunnon puute kumpuaa Eltonin mukaan lapsuudesta. Muistelmissaan Elton on muun muassa kuvaillut vanhempiensa kurittaneen häntä ruumiillisesti.

– Sellaista se oli 50-luvulla. Se sai minut kävelemään varpaillani, Elton kuvailee ja kertoo, että tunne kesti aikuisuuteen saakka.

Raitistumiseensa asti Elton kertoo pelänneensä puhumasta kenenkään kanssa. Hoitoon hakeuduttaan hän huomasi, että hänellä on runsaasti tukahdutettuja tunteita.

– Uskon, että ne tunteet kulkevat matkassasi koko elämän ajan. Minulla on aivan kamalia tuntemuksia itsestäni, välillä itsestäni tuntuu pahalta, Elton kuvailee.

Voi kokemuksellaan auttaa muita

Lapsuuden kokemukset ja pitkä ura mahdollistivat kuitenkin sen, että Elton pystyy auttamaan nuorempia kollegoiaan.

– Olly (Alexander) oli alamaissa hiljattain ja minä sanoin hänelle: Mene ulos ja pidä hauskaa. Jos vain istut siinä yksin, huonojen tunteiden hyökyaalto vyöryy ylitsesi kuin se pallo Kadonneen aarteen metsästäjissä.

Kokemukset ovat muokanneet myös tapaa, miten Elton toimii vanhempana pojilleen Zacharylle, 10, ja Elijahille, 8.

– Emme koskaan lyö heitä tai menetä malttiamme. Jos he käyttäytyvät huonosti, he menettävät taskurahansa tai elektroniset vempeleensä viikoksi – mutta heitä ei ikinä rangaista fyysisesti tai henkisesti.

Elton kertoo, että he pyrkivät aina keskustelemaan asiat läpi lastensa kanssa ja lapset ovatkin erittäin onnellisia.

– Pelkäsin aina vanhempiani, enkä halunnut omien lasteni pelkäävän minua. He tuntevat itsensä rakastetuiksi päivän jokaisena sekuntina. Heitä ei piestä eivätkä he kanna niitä arpia koko elämäänsä, Elton toteaa ja myöntää pohtineensa, että olisi ollut jo liian vanha hankkimaan lapsia.

Lapset tulivat Eltonin ja tämän aviomiehen David Furnishin elämään kuitenkin juuri oikeaan aikaan ja laulaja kokee lasten opettaneen hänelle valtavasti.

– Taivas, rakastan lapsiani valtavasti. Minulla on tarkoitus elämässä, Elton toteaa liikuttuneena.

Lähde: The Guardian

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja