Nukutko hiukset auki vai kiinni? Valinnalla on vaikutusta ihoosi

2:53

Jos yön aikana ihoon on ilmestynyt finnejä, voi syyllinen löytyä kasvoja kehystävistä hiuksista.

Miten aurinko vaikuttaa ihoomme? Katso yllä olevalta videolta karut kuvat ihon alta.

Hiusten luonnolliset öljyt sekä suortuviin tarttuneet jäämät hiustenhoitotuotteista, kuten shampoosta ja hoitoaineesta, voivat tukkia ihohuokosia sekä ärsyttää ihoa. Yöunien jälkeen ihosta saattaakin löytyä aamun pilaavia yllätyksiä: näppylöitä tai ihottumaa.

Onneksi ongelmaan on varsin yksinkertainen ratkaisu: hiusten sitominen kiinni ja pois kasvoilta yön ajaksi.

Pidä ponnari löysällä

Hiusten kunnon kannalta tärkeää on huomata, että poninhäntää tai nutturaa ei sido liian tiukalle. Se voi nimittäin aiheuttaa takkuja, kähäryyttä ja sähköisyyttä sekä katkoa hiuksia.

Luonnonkiharat hiukset omistava voi hyötyä osaltaan satiinilakanoista. Pehmeä kangas ennaltaehkäisee ponnarilla taltutettuihin kihariin syntyviä takkuja, kähäriä sekä sähköisyyttä.

Muista vaihtaa myös petivaatteet!

Ihostaan huolehtivan kannattaa kiinnittää huomionsa myös nukkuma-asentoon: mahallaan nukkuminen aiheuttaa ryppyjä erityisesti otsaan, kun kyljellään nukkuminen taas muodostaa ryppyjä poskiin ja leukaan.

Lisäksi lakanoiden säännöllistä pesua ei tule unohtaa. Vietämme päivästä 16 tuntia bakteereja keräten ja – toivottavasti – reilu kahdeksan tuntia petivaatteissa nukkuen. Sängystä muodostuukin helposti pöpöjen leikkikenttä. Ihon kuntoon vaikuttaa ratkaisevasti tyynyliinan puhtaus.

Lähde: The Sun, SELF

***


Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja