Voi aiheuttaa likaisena iho-ongelmia – näin usein tyynyliina pitäisi pestä

Kuinka usein peset tyynyliinasi? Luultavasti liian harvoin! Likainen tyynyliina voi aiheuttaa iho-ongelmia.

Yllä olevalla videolla näytetään, miten näpyt meikataan piiloon!

Petivaatteiden säännöllinen peseminen on tärkeää. Pesemättömyyden seuraukset tietää ainakin nainen, joka ei pessyt omiaan viiteen vuoteen, ja sai tietää kuvottavista seurauksista lääkärin pakeilla.

Mutta pesetkö petivaatteitasi siltikään niin usein kuin pitäisi? Erityisesti tyynyliinojen hygieniaan kannattaisi kiinnittää huomiota, sillä yön aikana niihin jää niin meikin jämiä, bakteereja kuin likaakin. Yö toisensa perään kerääntyvinä ne jättävät myös jälkensä tyynyssä muhiviin kasvoihisi.

Jos olet tuskaillut iho-ongelmien, kuten aknen kanssa, mieti, voisiko syy olla pesemättömissä tyynyliinoissa? Ne nimittäin pitäisi vaihtaa puhtaisiin jo muutaman päivän välein, kertoo Popsugar. Ihoasiantuntijoiden mukaan vaihto uusiin kerran viikossa on vähimmäisvaatimus. 

Puhdista myös meikkisiveltimet ja puhelin

Jos ihosi on herkkä ja altis näpyille, kannattaa myös kiinnittää erityistä huomiota siihen, millaista pesuainetta käytät.

– On parempi käyttää hajusteetonta pesuainetta ja välttää huuhteluaineita, kertoo dermatologi Debra Jaliman.

Kannattaa huomioida, että samalla tavalla kerran viikkoon tulisi puhdistaa kaikki kasvojasi koskettavat asiat, kuten meikkisiveltimet. Myös puhelin kannattaa puhdistaa! Lisäksi itse tyynytkin tulisi pestä kolmen kuukauden välein.

Muistathan puhdistaa myös kasvosi huolellisesti, jotta tyynyyn tarttuisi mahdollisimman vähän likaa ja meikin jäänteitä? Eikä kasvojen puhdistamista kannattaa unohtaa muistakaan syistä. Eräs nainen jätti nimittäin ripsivärit puhdistamatta 25 vuoden ajan, ja seuraukset olivat kertakaikkisen iljettävät.

Lähde: Popsugar

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja