Valitse nukkumisasento oikein ja ehkäise ryppyjä

Muutamat nukkumisasennot edistävät ryppyjen syntymistä, koska kasvojen herkkä iho hankaa tyynyä vasten koko yön. Valitse siis seuraavana yönä nukkumisasentosi huolella.

Suurin osa ihmisistä nukkuu mieluiten kyljellään, vaikka tämä asento ei olekaan kaikkein paras, jos mietitään sen vaikutusta esimerkiksi ryppyjen syntymiseen liittyen.

Toistuvat kasvojen liikkeet, kuten siristely ja kulmien kurtistelu, rasittavat kasvojen lihaksia ja muodostaa uurteita ihon pinnan alle. Lopulta näistä uurteista tulee ryppyjä.

Joskus aamuisin huomaa ihollaan tyynystä syntyneitä juovia. Aina nämä juovat eivät edes poistu edes heti heräämisen jälkeen. Kannattaakin välttää samassa asennossa nukkumista, etenkin jos nukkuu mahallaan tai kyljellään.

Mahallaan nukkuminen

Mahallaan nukkuminen aiheuttaa kasvoille kaikkein eniten ryppyjä, sillä kasvot ovat koko yön painautuneena tyynyä vasten. Vatsallaan nukkuminen tekee erityisesti uurteita otsaan.

Kyljellään nukkuminen

Tutkimusten mukaan noin 60 prosenttia ihmisistä kertoo nukkuvansa kyljellään. Etenkin parisuhteessa olevat nukkuvat yleensä aina samalla kyljellä ja se näkyy pitkän ajanjakson jälkeen myös kasvoilla. Kannattaakin yrittää vaihdella puolta mahdollisimman usein. Kyljellään nukkuminen muodostaa nimittäin ryppyjä erityisesti poskiin ja leukaan.

Selällään nukkuminen

Selällään nukkuminen on paras vaihtoehto, jos haluaa ennaltaehkäistä ryppyjä. Samainen nukkumisasento ehkäisee myös finnejä, koska tällöin välttyy tyynyssä olevilta bakteereilta.

Lähde: Byrdie

Lue myös:

    Uusimmat