Norjan superveljekset ongelmissa MM-Dohassa – tilanteeseen havahduttiin jo tammikuussa, järjestäjät eivät ole laittaneet tikkuakaan ristiin

Sijalta 13 huomiselle kisapäivälle lähtevä Huntington:"Pienistä asioista kiinni" 1:53
Suomen seitsenottelija Maria Huntington kommentoi tilannettaan avauspäivän jälkeen.

Norjalaiset yleisurheilun tähtiveljekset Jakob ja Filip Ingebrigtsen eivät pysty harjoittelemaan 1500 metrille haluamallaan tavalla yleisurheilun MM-kisoissa Qatarin Dohassa.

Ingebrigtsenit valmistautuvat torstaina alkavaan lajiin hotellin kuntosalin juoksumatoilla, mistä syntyykin merkittävä ongelma: juoksumatot kulkevat vain alle kahtakymppiä tunnissa.

– Niillä pitäisi pystyä juoksemaan 25-27 kilometriä tunnissa, mutta se ei onnistu, sanoo veljesten valmentajaisä Gjert Ingebrigtsen.

Ulkona harjoittelu ei käy päinsä äärimmäisen kuumuuden takia. Ingebrigtsenit ovat hakeneet helpotusta ongelmaansa nostamalla juoksumaton jyrkkyysastetta.

– Mieluummin harjoittelemme näin.

Ongelmaan havahduttiin jo tammikuussa, kun Norjan yleisurheiluliitto vieraili Dohassa. Yhdessäkään kahdeksasta vieraillusta hotellista juoksumatoilla ei päässyt kovempaa. Liiton urheilujohtaja Erlend Slokvik huomautti jo silloin asiasta kisajärjestäjille sähköpostilla.

– Kuten täällä on tapana, sähköpostiin ei koskaan tullut vastausta, joten asiaa ei hoidettu kuntoon, Slokvik sanoo Norjan yleisradioyhtiön NRK:n haastattelussa.

Jakobin ja Filipin lisäksi myös veljessarjan kolmas edustaja Henrik Ingebrigtsen oli mukana 5000 metrin loppukilpailussa. Filip joutui keskeyttämään, Henrik juoksi 13:nneksi, mutta Jakob taisteli jopa maailmanmestaruudesta johdettuaan kilpailua 100 metriä ennen maalia. Lopulta hän valahti viidenneksi, eikä edes heittäytyminen maaliviivalla tuonut mitalia. Koko kolmikko kärsi kisassa vatsakrampeista.

Viisi tonnia vaati veronsa, mutta veljeksistä Jakob ja Filip osallistuvat suunnitellusti 1500 metrille. Etenkin hallitsevalta Euroopan mestarilta Jakob Ingebrigtseniltä toivotaan Norjassa mitalia.

Lue myös:

    Uusimmat