Nina Mikkonen saamistaan iskuviesteistä: "Jos olen juuri haudannut mieheni, seksi on pienin murheistani"

Timo T.A. Mikkosen leski Nina Mikkonen puhuu Peter Nymanin ohjelmassa avoimesti miehensä kuolemasta toipumisesta.

Liikemies ja mediapersoona Timo T.A. Mikkonen menehtyi tammikuussa. Miehensä kuoleman myötä leskeksi jäänyt Nina Mikkonen puhuu tänään illalla kello 22.35 MTV3-kanavalla nähtävässä Peter Nymanin ohjelmassa muun muassa siitä, miten hän itse ja perheen kaksi teini-ikäistä poikaa, Mikael ja Matias, ovat toipuneet Timon kuolemasta.

– Nyt on saatu hoidettua perunkirjoitukset ja muut ikävämmät asiat pois päiväjärjestyksestä. Olemmehan me nyt perheenä uuden edessä. Minä olen lähdössä ensimmäistä kertaa kotoa muualle töihin, eli pojatkin ovat uuden edessä, kun äiti ei olekaan välttämättä kotona kun he tulevat koulusta kotiin, Nina kertoo MTV:lle.

– Isän kuolema on ollut pojille toki kova paikka, mutta onhan tässä tietysti viisi vuotta saatu harjoitella sitä ajatusta. Onhan se nähty, mihin tilanne vääjäämättä vie. Se ei tullut yllätyksenä ja elämä jatkuu, mutta ikävä on kova.

Miehensä omaishoitajana viimeiset viisi vuotta toiminut Nina Mikkonen kertoi hiljattain Anna-lehden haastattelussa, että useat miehet ovat lähestyneet häntä sosiaalisessa mediassa Timon kuoleman jälkeen.

– Niitä viestejä on tullut jo pitkin Timon sairastamista. Sanotaan näin, että jollain tasolla ymmärrän sellaisen, mutta en hyväksy sitä. Nykypäivänä tuntuu siltä, että kaikki on kyllästetty seksillä, Nina toteaa.

– Jos olen juuri haudannut mieheni, ehkä seksi on pienin minun murheistani. Sellaisia viestejä tulee edelleen. Mutta eiköhän se nyt laannu, kun olen ilmaissut mielipiteeni asiasta. Joillakin on toki rajaton itsetunto, että "kyllähän minä Nina Mikkosen tuosta pauloihini saan". He vetävät vesiperän. En ole kiinnostunut.

Vaikka Nina Mikkosella on kova ikävä Timoa, hän ei ole millään tapaa tappiomielialalla.

– On kiva nähdä, että mitä nyt tuleman pitää. Ja kiva nähdä, mihin suuntaan pojat elämässään etenevät. Edessä on valintoja, esimerkiksi se, että jatkavatko lukioon vai ammattikouluun.

– Siinä mielessä minulla on ihana tilanne, että monella minun ikäiselläni naisella lapset ovat lentäneet jo pesästä pois. Olen siitä onnellisessa asemassa, että minun lapseni asuvat vielä kotona ja jonkun vuoden saan vielä seurata heidän edesottamuksiaan.

Peter Nyman klo 22.35 MTV3-kanavalla. Vieraina Nina Mikkonen ja kirjailija Juha Itkonen.

Lue myös:

    Uusimmat