NHL:n suomalaisdebytantti rymisteli kahdeksan taklausta – "Se on minun peliäni"

Jo kuudetta kauttaan Pohjois-Amerikassa kiekkoileva Rasmus Rissanen pelasi viimein uransa ensimmäisen NHL-ottelun, jossa hän antoi heti vaikutelman fyysisestä pelistään.

Carolina Hurricanesia edustava puolustaja rymisteli 1-3-tappioon Minnesota Wildia vastaan päättyneessä ottelussa peräti kahdeksan taklausta - eniten kaikista jäällä olleista.

– Yritin taklata niin paljon kuin mahdollista. Se on minun pelisuunnitelmani. Saan aina pelin toimimaan, kun saan pari taklauksta, Rissanen kommentoi ottelun jälkeen.

23-vuotias Rissanen on kotoisin Kuopiosta. Hän lähti ison veden taakse jo juniori-ikäisenä ja siirtyi WHL:stä AHL:ään neljä vuotta sitten.


Kotiottelussa tapahtunutta NHL-debyyttiä olivat seuraamassa Rissasen ystävät ja perheenjäsenet.


– Alku oli vähän hermostunut, mutta parin torjunnan jälkeen tunsin oloni mukavaksi, Rissanen myhäili. 

– Se oli vähän nopeampaa kuin luulin. Tilanteita luodaan nopeammin ja luistellaan vähän kovempaa kuin AHL:ssä. 

Hurricanes-valmentaja Bill Peters ei tappion jälkeen ollut puheliaimmalla tuulella, mutta näki Rissasen joka tapauksessa onnistuneen, vaikka tämä oli jäällä kahden takaiskumaalin aikana. Toisessa niistä Mikael Granlund iski Wildin 2-1-voittomaalin.

– Hän pärjäsi mielestäni hyvin. Emme olleet mielestäni tarpeeksi hyviä yleisesti, joten emme antaneet tarpeeksi tukea. Näytimme organisoimattomilta ja epäkiinnostuneilta, joten hän pelasi mielestäni hyvin eikä ollenkaan negatiiviselta, Peters tuumasi.

– Emme luoneet paljoakaan paikkoja, joten hän istui siihen nähden hyvin joukkueeseen. Hänen on hyvä katsoa tämä läpi ja tulla takaisin sunnuntaina, valmentaja jatkoi.

AHL:stä nostamisen jälkeen Rissanen seurasi ensimmäisen ottelun katsomosta. Sunnuntaina joukkue isännöi Edmonton Oilersia.

Lue myös:

    Uusimmat