Netflixiltä yllättävä vihjaus: Sisältöä voisi tulevaisuudessa katsoa ilman nettiyhteyttä

Yhdysvaltalainen suoratoistopalvelu Netflix vihjaili, että sen sisältöä voisi tulevaisuudessa katsoa myös offline-tilassa.

Yhtiön toimitusjohtaja Reed Hastings vihjasi hiljattain, että palvelun käyttäjät voisivat vielä jokin päivä tallettaa haluamiaan tv-sarjoja tai elokuvia katsoakseen niitä myöhemmin offline-tilassa.

– Meidän tulisi olla avoimia tälle ajatukselle. Kasvaessamme maailmanlaajuiseksi törmäämme eritasoisiin internetverkkoihin, Hastings kommentoi.

Uutinen on iloinen erityisesti heille, jotka haluavat katsoa suosikkiohjelmiaan silloin, kun nettiyhteys on huono tai sitä ei ole ollenkaan. Lisäksi offline-katselu olisi tervetullut ominaisuus esimerkiksi paljon lentäen matkustaville. Ominaisuutta on myös jatkuvasti toivottu yhtiöltä, mikä edelleen ennakoi, että kysyntää sille olisi. 

Esimerkiksi yksi Netflixin kovimmista kilpailijoista, Amazon Video, antaa jo käyttäjiensä tallettaa videoita laitteilleen, jotta niitä voi katsoa jälkikäteen. Useissa offline-katselua tarjoavissa palveluissa on kuitenkin jonkin näköinen aikarajoite, esimerkiksi 48 tuntia. Offline-videot ovat siis avoinna vain tämän ajan, kunnes katoavat laitteelta.

Vielä vuonna 2014 Netflix kertoi, ettei tulisi koskaan mahdollistamaan offline-katselua palvelussaan.


Lähteet: Tech Insider, Wired

Lue myös:

    Uusimmat