Nesteen bensakohu: Maahantuoja kiistää väitteet vikaantuneista Sitikoista ja Pököteistä

1:09

Nesteen uuden bensalaadun mahdollisista ongelmista on uutisoitu tällä viikolla laajasti. Ranskalaismerkkejä maahantuovan yrityksen mukaan ongelmat eivät ole koskeneet heidän autojaan toisin kuin aiemmin kerrottiin.

Pääkuvan video

Näin polttoainetta testataan Nesteen laboratoriossa

Maanantaina uutisoitiin, että Nesteen uusi 95-oktaaninen Futura-bensiini olisi aiheuttanut autojen käyntihäiriöitä.

– Otamme tilanteen erittäin vakavasti, ja jatkamme asian tutkimista yhdessä alan muiden asiantuntijoiden kanssa. Jos asiakas epäilee ongelmia autossaan, hänen kannattaa aina olla yhteydessä omaan merkkikorjaamoon, Nesteen viestinnästä kerrottiin maanantaina.

Ongelman kerrottiin piinaavan ainakin Mercedes-Benzejä sekä Peugeoteja ja Citroeneja. Kahta jälkimmäistä maahantuovan Auto-Bonin PR-päällikön mukaan uutisoidut ongelmat eivät ole kuitenkaan koskettaneet heidän asiakkaitaan.

– Uutisoinnin seurauksena toteutimme kyselyn kaikkiin valtuutettuihin huoltoliikkeisiimme ja saamamme palautteen mukaan yhtäkään vastaavaa tapausta ei ole ilmennyt pääkaupunkiseudulla tai sen ulkopuolella, Katja Ruuskanen toteaa.

– Muutama yksittäistapaus on, jossa alkuperäisessä artikkelissa kuvatun kaltaisia ongelmia on ilmennyt, mutta tapauksia ei voida liittää juuri tankattuun polttoaineeseen tai polttoaineen yhteistoimintaan Peugeot- tai Citroën-merkkisissä autoissa käytetyn moottorin kanssa, Ruuskanen kertoi Kauppalehdelle.

Neste kertoi eilen tiistaina analysoineensa polttoainenäytteitä noin kymmenestä autosta, mutta uudesta Futura-bensiinistä ei ole toistaiseksi löydetty mitään, mikä selittäisi uutisoidut ongelmat.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja