Tankkasitko tätä Nesteen uutta polttoainetta? Useita autoja joutunut korjaamolle

1:09

Kolmen autovalmistajan ajoneuvoja on joutunut viime ja tällä viikolla korjaamolle huonon polttoaineen vuoksi. Kauppalehden lukijan mukaan syynä olisi Nesteen uudistunut 95-oktaaninen bensiini.

Pääkuvan video

Näin polttoainetta testataan laboratoriossa

Kauppalehden saamien tietojen mukaan Suomessa tankattuja autoja on jouduttu korjaamaan viime ja tällä viikolla huonon polttoaineen vuoksi. Vikoja on ilmaantunut ainakin Mercedes-Benzin, Citroënin ja Peugeotin henkilöautoissa.

Automerkin sijaan vian lähde vaikuttaa olevan auton moottoriin kulkeutunut haittaa tekevä polttoaine. Kauppalehden lukijan mukaan haitallinen polttoaine olisi Nesteen uudistunut Futura 95 E10, joka sisältää 10 prosenttia biopohjaista, uusiutuvaa etanolia.

Epäily johtuu lukijan käyttämästä tankkauspaikasta ja käytetystä polttoaineesta.

Polttoainenäytteistä tehtyjen alustavien analyysien perusteella itse bensiinissä ei ole havaittu poikkeamia, mutta tutkimuksia jatketaan.

– Otamme tilanteen erittäin vakavasti, ja jatkamme asian tutkimista yhdessä alan muiden asiantuntijoiden kanssa. Jos asiakas epäilee ongelmia autossaan, hänen kannattaa aina olla yhteydessä omaan merkkikorjaamoon, Nesteen viestinnästä kerrotaan.

Ainakin Mercedes-Benziä maahantuova ja huoltava Veho Oy Ab vahvistaa huomanneensa ja myös korjanneensa ilmenneitä polttoaineongelmia, muttei vahvista polttoaineen juuria.

– Kauppalehden saama vinkki on ollut oikea vian suhteen. Vehon korjaamoilla on käynyt asiakkaita, joiden autoissa on syttynyt moottorin häiriövalo. Kaikki tapaukset koskevat bensiinikäyttöisiä moottoreita. Alustavissa tutkimuksissamme emme ole löytäneet vian aiheuttajaa. Yhtään autoa ei kuitenkaan ole hinattu korjaamolle, vaan kaikki ovat tulleet ajaen, vahvistaa Vehon tiedotuspäällikkö Pekka Koski.

Polttoaineen vaihdon jälkeen autot ovat toimineet yleensä taas normaalisti.

Veho ottaa tapauksen vakavasti ja selvittää parhaillaan yhteistyössä valmistajan ja asiantuntijoiden kanssa, mistä ongelmissa on ollut kyse.

– Jos asiakkaamme auton moottorin häiriövalo syttyy, suosittelemme olemaan yhteydessä merkkihuoltoon, Koski jatkaa.

Artikkelia täydennetty 3.9. klo 13.35: Lisätty Nesteen kommentti.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja