Näppärä kikka sipulin kuorimiseen

Sipulilajikkeita löytyy moneen lähtöön, valitse ruokalajiin sopivin voimakkuus ja katso videolta näppärät kikat sipulin kuorintaan.

Makea sipuli on kaikkein miedoin, se sopii esimerkiksi blinin lisukkeissa käytettäväksi.

Salottisipuli ja hopeasipuli ovat keskivoimakkaita sipuleita.

Keltasipuli, perinteinen suomalainen sipuli on kaikkein voimakkain.

Kevätsipuli sopii hyvin etnisiin ruokiin.

Tiesitkö?

Valkosipulista saa kivan dippikastikkeen makuaineen: leikkaa kokonaisesta valkosipulista kärjet auki, laita se foliokaistaleen keskelle ja oliiviöljyä päälle.

Laita mukaan kääröön tuoretta timjamia, salviaa tai rosmariinia. Kääri folionyytti kiinni ja paista 180-asteisessa uunissa noin 20 minuuttia.

Valkosipuli pehmenee mukavasti uunissa, ja pehmeää valkosipulia voi puristaa esimerkiksi kermaviilin tai majoneesin joukkoon.

(MTV3)

Lue myös:

    Uusimmat