Makuja-sivujen kansikuva
Makuja

Paahdettu paprikatahna (Muhammara) Marttojen tapaan

muhammara
Paahtaminen tekee paprikan mausta lempeän ja makean makuisen. Shutterstock
Julkaistu 22.07.2025 15:42

MTV LIFESTYLE

Tämä syyrialainen paprikatahna sopii niin grilliruokien lisukkeeksi kuin leivänpäälliseksi.

  • Kokonaisvalmistusaika: 90 min
  • Aktiivinen aika: 20 min
  • Annosmäärä: 20 annosta

Ainekset

  • 2 punaista paprikaa
  • 1 dl cashewpähkinöitä/(saksanpähkinöitä)
  • (1 pala vaaleaa leipää)
  • 2–3 rkl öljyä
  • 1 valkosipulin kynsi
  • 1,5 rkl sitruunanmehua
  • 0,5 tl chilihiutaleita tai mustapippurijauhetta
  • 0,5 tl suolaa

Valmistusohje

  1. Lämmitä uuni 225 asteeseen.
  2. Halkaise paprikat ja poista niistä siemenet. Laita uunipellille folion päälle kuori ylöspäin. Paahda uunissa grillivastuksen alla 10–15 minuuttia, kunnes kuoret kupruilevat ja mustuvat.
  3. Ota paprikat uunista, kääri folio niiden ympärille ja anna jäähtyä.
  4. Kuori paprikoiden mustunut kuori pois. Laita kuoritut paprikat kulhoon tai monitoimikoneeseen.
  5. Mittaa muut ainekset joukkoon ja soseuta tasaiseksi monitoimikoneessa tai sauvasekoittimella.
  6. Maista ja mausta mieleiseksi.

Resepti: Marttaliitto

Tuoreimmat aiheesta

Paprika