Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Paahdettu paprikatahna (Muhammara) Marttojen tapaan

Paahtaminen tekee paprikan mausta lempeän ja makean makuisen.
Paahtaminen tekee paprikan mausta lempeän ja makean makuisen. Shutterstock
Julkaistu 22.07.2025 15:42

MTV LIFESTYLE

Tämä syyrialainen paprikatahna sopii niin grilliruokien lisukkeeksi kuin leivänpäälliseksi.

  • Kokonaisvalmistusaika: 90 min
  • Aktiivinen aika: 20 min
  • Annosmäärä: 20 annosta

Ainekset

  • 2 punaista paprikaa
  • 1 dl cashewpähkinöitä/(saksanpähkinöitä)
  • (1 pala vaaleaa leipää)
  • 2–3 rkl öljyä
  • 1 valkosipulin kynsi
  • 1,5 rkl sitruunanmehua
  • 0,5 tl chilihiutaleita tai mustapippurijauhetta
  • 0,5 tl suolaa

Valmistusohje

  1. Lämmitä uuni 225 asteeseen.
  2. Halkaise paprikat ja poista niistä siemenet. Laita uunipellille folion päälle kuori ylöspäin. Paahda uunissa grillivastuksen alla 10–15 minuuttia, kunnes kuoret kupruilevat ja mustuvat.
  3. Ota paprikat uunista, kääri folio niiden ympärille ja anna jäähtyä.
  4. Kuori paprikoiden mustunut kuori pois. Laita kuoritut paprikat kulhoon tai monitoimikoneeseen.
  5. Mittaa muut ainekset joukkoon ja soseuta tasaiseksi monitoimikoneessa tai sauvasekoittimella.
  6. Maista ja mausta mieleiseksi.

Resepti: Marttaliitto

Lisää aiheesta:

Gratinoitua porsaanfileetä banaanin ja curryn keraJauhelihalla täytetyt paprikatMunakoisosalaattiRouilleProvencelainen gratiiniHuvipuistosalaatti
PaprikaDippikastikeLisäkeruoatKastikkeet ja dipit

Tuoreimmat aiheesta

Paprika
  • 22.7.15:42
    Salaatit

    Marttojen panzanella

  • 22.7.15:42
    Dippikastike

    Paahdettu paprikatahna (Muhammara) Marttojen tapaan