Hyppää pääsisältöön
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Julkaisupäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta ja kehitys
  • Jaakko Hietanen
    Head of Digital Development
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • Makuja
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
MTV Uutiset on sitoutunut noudattamaan Journalistin ohjeita
  • Julkisen sanan neuvosto (JSN)
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Lauri Kaivoluodon graavilohi 2025

Graavaa kalaa kuten Vantaan kuuluisin kokki, Lauri Kaivoluoto.
Graavaa kalaa kuten Vantaan kuuluisin kokki, Lauri Kaivoluoto.MTV
Julkaistu 22.12.2025 09:48

MTV LIFESTYLE

Lauri Kaivoluodon graavilohi tai graavattu kirjolohi on somesta tuttu hittiohje. Laurin ohjeessa kala graavataan makua antavassa sitrussuolassa.

  • Aktiivinen aika: 10 min

Ainekset

  • 1 kirjolohifilee /lohifilee
  • 1 kg karkeaa merisuolaa
  • 1 appelsiinin kuori raastettuna
  • 1 sitruunan kuori raastettuna

1-2-3 -pikkeliliemi punasipulille

  • Punasipulia
  • 1 osa etikkaa
  • 2 osaa sokeria
  • 3 osaa vettä

Valmistusohje

  1. Pese appelsiini ja sitruuna ja raasta hedelmien kuoret merisuolan sekaan laakeaan astiaan. Sekoita.
  2. Hautaa kirjolohifilee sitrussuolaan.
  3. Peitä astia esimerkiksi kelmulla ja laita jääkaappiin.
  4. Anna kalan graavaantua noin 10 tuntia.
  5. Ota kala suolasta, huuhtele kylmän veden alla ja kuivaa kalan pinta.
  6. Leikkaa halauamasi paksuisiksi siivuiksi ja nauti esimerkiksi voidellun mallasleivän päällä. Laita leivän päälle myös pikkelöityä punasipulia ja tuoretta tilliä. Viimeistele sitruunankuoriraasteella.

Lisää aiheesta:

Graavilohi nejällä tapaa – helppo keino saada kalasuosikista entistä parempaa!MasterChef VIP: Uunilohta, sitruunaa ja tulista bouilabaissen lientä – Vikin reseptiMasterChef VIP: Yrttistä lohta, hollandaisekastiketta, paistettua tankoparsaa, sitruunavinaigretellä maustettua fenkolia ja varhaiskaalia – Joel Harkimon reseptiLohi-carpaccioGratinoitua lohta ja kuhaaVoilla maustettu graavikala
AlkuruoatKalaruoka