Nappaa ohje maagiseen lihamarinadiin.
Ruotsalaislehti Aftonbladetin ruokasivuilla vinkataan ohje "maagiseen marinadiin". Kyseessä on lihalle ja erityisesti flank steakille eli naudan kuvepaistille tarkoitettu marinadi.
– Mikä on todella hyvän flank steakin salaisuus? Marinadi! sivustolla kirjoitetaan.
Marinadin valmistamiseen tarvitaan muun muassa soijakastiketta, balsamiviinietikkaa, hunajaa ja tuoreita yrttejä.
– Lopputulos on mehukas, maukas ja täysin vastustamaton.
Lue myös: Tätä soijakastiketta ei kannata syödä sushin kanssa
Flank steak ja maaginen marinadi
800 g kuvepaistia eli flank steakia
Marinadi:
½ dl kiinalaista soijakastiketta
½ dl vaaleaa japanilaista soijakastiketta
1 ½ dl balsamiviinietikkaa
3 rkl hunajaa
2 valkosipulinkynttä, raastettuna
1 ruukku tuoretta oreganoa, hienonnettuna
1 ruukku tuoretta timjamia, hienonnettuna`
1 ruukku tuoretta basilikaa, hienonnettuna
Ripaus mustapippuria
- Sekoita marinadin ainekset kulhossa. Maista ja säädä makua tarvittaessa.
- Laita kuvepaisti isoon pakastepussiin ja laita varuiksi toinen pussi päälle. Vaihtoehtoisesti käytä isoa kannellista rasiaa. Kaada marinadi lihan päälle ja varmista, että se peittyy kokonaan. Sulje pussi tai rasia ja anna marinoitua jääkaapissa vähintään 4 tuntia, mieluiten yön yli.
- Ota liha huoneenlämpöön noin 30 minuuttia ennen paistamista. Paista kuvepaistia voissa grillipannulla keskilämmöllä noin 2–4 minuuttia per puoli, riippuen halutusta kypsyysasteesta. Sopiva sisälämpötila on noin 53–55 astetta.
- Ota liha pois pannulta ja anna sen vetäytyä muutaman minuutin ajan ennen leikkaamista.
- Leikkaa liha ohuiksi viipaleiksi poikkisyin (lihasäikeiden suuntaa vastaan). Tarjoile!
Lue myös: Broilerinfileistä täydellisen meheviä helposti: "Paras tapa valmistaa"
Katso myös: Kätevä pussimarinadi broilerille – kokeile Katin kikkaa!
0:44Näin tehdään helppo pussimarinadi.