Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Maaginen marinadi lihalle: "Lopputulos täysin vastustamaton"

Flank steak eli naudan kuve sopii mainiosti vaikka grillattavaksi.
Flank steak eli naudan kuve sopii mainiosti vaikka grillattavaksi. Shutterstock
Julkaistu 07.06.2025 17:36

Petra Tuominen

petra.tuominen@mtv.fi

Nappaa ohje maagiseen lihamarinadiin.

Ruotsalaislehti Aftonbladetin ruokasivuilla vinkataan ohje "maagiseen marinadiin". Kyseessä on lihalle ja erityisesti flank steakille eli naudan kuvepaistille tarkoitettu marinadi. 

– Mikä on todella hyvän flank steakin salaisuus? Marinadi! sivustolla kirjoitetaan.

Marinadin valmistamiseen tarvitaan muun muassa soijakastiketta, balsamiviinietikkaa, hunajaa ja tuoreita yrttejä.

– Lopputulos on mehukas, maukas ja täysin vastustamaton.

Lue myös: Tätä soijakastiketta ei kannata syödä sushin kanssa

Flank steak ja maaginen marinadi

800 g kuvepaistia eli flank steakia

Marinadi:

½ dl kiinalaista soijakastiketta
½ dl vaaleaa japanilaista soijakastiketta


1 ½ dl balsamiviinietikkaa

3 rkl hunajaa

2 valkosipulinkynttä, raastettuna

1 ruukku tuoretta oreganoa, hienonnettuna

1 ruukku tuoretta timjamia, hienonnettuna`

1 ruukku tuoretta basilikaa, hienonnettuna

Ripaus mustapippuria
  1. Sekoita marinadin ainekset kulhossa. Maista ja säädä makua tarvittaessa.
  2. Laita kuvepaisti isoon pakastepussiin ja laita varuiksi toinen pussi päälle. Vaihtoehtoisesti käytä isoa kannellista rasiaa. Kaada marinadi lihan päälle ja varmista, että se peittyy kokonaan. Sulje pussi tai rasia ja anna marinoitua jääkaapissa vähintään 4 tuntia, mieluiten yön yli.
  3. Ota liha huoneenlämpöön noin 30 minuuttia ennen paistamista. Paista kuvepaistia voissa grillipannulla keskilämmöllä noin 2–4 minuuttia per puoli, riippuen halutusta kypsyysasteesta. Sopiva sisälämpötila on noin 53–55 astetta.
  4. Ota liha pois pannulta ja anna sen vetäytyä muutaman minuutin ajan ennen leikkaamista.
  5. Leikkaa liha ohuiksi viipaleiksi poikkisyin (lihasäikeiden suuntaa vastaan). Tarjoile!

Lue myös: Broilerinfileistä täydellisen meheviä helposti: "Paras tapa valmistaa"

Katso myös: Kätevä pussimarinadi broilerille – kokeile Katin kikkaa!

0:44Kätevä pussimarinadi broilerille – kokeile Katin kikkaa!Näin tehdään helppo pussimarinadi.

Lisää aiheesta:

Ylellinen kanakastike valmistuu todella helposti ihan perusraaka-aineista – testaa!Tämä helppo liharuoka on "kaikkien aikojen suosituin" – jopa nirsot ruokailijat rakastavatRuokaideat vähissä? Espanjalainen ruokasuosikki valmistuu jopa vartissa – tämä paella on todellinen arjen pelastaja!Ei enää koskaan kuivaa broileria! Yksi ainesosa muuttaa käsityksesi vartaiden grillaamisestaPaahdettu kana perulaisittain korianterikastikkeen keraKorealaista katuruokaa kotona – tätä viikonloppuherkkua on pakko kokeilla!
RuokaLihaMarinadiMakuja

Tuoreimmat aiheesta

Ruoka
  • 08:23
    Halpa vs. kallis

    Kauppojen halvimmat juustot testissä – tämä edam voitti

  • Eilen17:24
    Ravintolat

    Pitäisikö tippiä jättää 1 vai 50 euroa? Palkitulta tarjoilijalta selvä mielipide

  • Eilen09:34
    Ravintolat

    Marcus, 27, söi neljä pannupihviä lounasbuffetissa – valtava kohu

  • Eilen08:19
    Sikke Sumari

    Sikke Sumari vinkkaa uskomattoman herkun edellispäivän leivästä

  • ma17:22
    Ruoanlaitto

    Palkitulta kokilta yllättävä vinkki: "Myrkyksi" tuomittu raaka-aine onkin erinomainen mauste