Nainen soittaa apua ja mies selvittää itse – miten sinä toimisit jäädessäsi tielle?

Miehet ja naiset toimivat hyvin eri tavoin jäädessään autolla tienvarteen. Kun miehet kaivavat ohjekirjan esiin, nainen etsii puhelimesta puolisonsa numeron.

Tutkimuksen mukaan sukupuoli vaikuttaa selvästi henkilön toimintaan auton jättäessä tielle. Miehistä melkein kolmannes kertoi aloittavansa ongelmanratkaisun ohjekirjaa tutkimalla. Neljännes puolestaan ottaisi suoraa yhteyttä hinauspalveluun.

Kyselyyn vastanneista naisista puolestaan 44 prosenttia ottaisi ensimmäisenä yhteyttä puolisoonsa. Tämän lisäksi apua kysyttäisiin isältä, pojalta tai muulta tuttavalta. Naisista vajaa viidennes ilmoitti etsivänsä apua ohjekirjasta ja vain 13 prosenttia soittaisi hinauspalveluun.

Myös ikä vaikuttaa toimintatapaan. Jopa hieman yllättäen 60-65-vuotiaat olisivat huomattavasti omatoimisempia kuin 18-29-vuotiaat. Vanhempi ikäryhmä selvittäisi vian syytä itse tai soittaisi hinauspalveluun ennemmin kuin puolisolleen. Nuorista puolestaan 35 prosenttia soittaisi puolisolleen ensimmäisenä.

Matkan katkeamiseen on hyvä varautua jo ennalta. Ensimmäisenä kannattaa selvittää, kuuluuko auton vakuutukseen hinauspalvelua ja tarvittaessa tallentaa tämän palvelun numero puhelimeen. Lisäksi mahdolliseen liikkumisturvaan voi sisältyä palvelunumero, josta voi saada apua myös tien päällä ollessaan.

Oikeiden puhelinnumeroiden lisäksi autossa kannattaa olla pimeään ja kylmään sopiva varustusta. Pimeään vuodenaikaan mukana on hyvä olla taskulamppu sekä heijastinliivit. Esimerkiksi sähkövian yllättäessä lisävirtalähde puhelinta varten on erittäin hyödyllinen ja lämpimät vaatteet sekä mahdolliset lisäpeitot voivat olla hyödyksi.

Kyselytutkimuksen toteutti M3 Research POP Vakuutuksen toimeksiannosta. Kyselyyn osallistui 1 000 suomalaista ikähaarukan ollessa 18-65 vuotta.

Kysymys siis kuuluu: miten sinä toimit, kun kulkine jättää tielle?

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja