Nainen sai väärän ruoan lentokoneessa – painajaismainen lopputulos: "Elämäni pahin lento"

Kanadalaiselle keliaakikolle tarjoiltu väärä ruoka johti tuskalliseen lentomatkaan.

25-vuotiaan Chloë Chapdelainen lentomatka Dubaista Los Angelesiin meni ikävällä tavalla pieleen lentoyhtiön mokasta johtuen. TikTok-vaikuttajana tunnettu Chapdelaine oli tilannut Emirates-yhtiön lennolle ennakkoon gluteenittoman ruoan, mutta leivonnaiset menivät väitetysti henkilökunnalta sekaisin. 

Ehdittyään syödä jo puolet croissantista kanadalaisvaikuttajalle informoitiin leivonnaisen sisältävän sittenkin gluteenia. New York Postin mukaan Chapdelaine ei ollut tätä ennen syönyt gluteenia sisältävää ruokaa yhdeksään vuoteen.

"Keliakiaa ei oteta aina yhtä vakavasti kuin pähkinäallergiaa"

Puolikkaan croissantin syöminen johtikin erittäin kivuliaisiin vatsavaivoihin sekä ärhäkkään ripuliin. Chapdelaine raportoi tapauksesta itkuisena omalle TikTok-tililleen otsikoiden videon muotoon "elämäni pahin lento".

Jos julkaisu ei näy, katso se täältä.

Keliaakikko kertoi myöhemmin Kennedy Newsille kärsineensä tapauksen johdosta kahden viikon ajan henkisistä seurauksista.

Chapdelaine sanoo olevansa erittäin herkkä gluteenille ja saavansa oireita pienimmästäkin altistumisesta. Puolikkaan croissantin syöminen oli naiselle siis pelottava kokemus.

– Mielestäni keliakiaa ei aina oteta yhtä vakavasti kuin pähkinäallergiaa. Allergikot ja raaka-aineille yliherkät ansaitsisivat tulla otetuksi vakavasti terveydentilansa kanssa, mutta näin ei aina tapahdu, Chapdelaine kertoo viraalihitiksi muodostuneella videollaan.

Järkyttävät oireet 

Kuullessaan syöneensä ei-gluteenittoman croissantin, Chapdelaine syöksyi välittömästi lentokoneen vessaan pakottaen itsensä oksentamaan.

– Oksensin siellä tunnin verran, mikä oli kamalaa. Tiesin, että jos en tekisi sitä kroppani kärsisi vielä paljon enemmän.

Keliaakikko tunsi myös muiden oireiden alkavan melko pian croissantin syömisen jälkeen ja pahentuvan hetki hetkeltä. Nainen sai pahoja vatsakramppeja, ärhäkän ripulin, voi pahoin ja kutisi joka puolelta.

Chapdelainen mukaan lentoemännät kohtelivat häntä tapauksen johdosta todella empaattisesti, mutta keliaakikko on silti tehnyt virallisen valituksen. Emirates-yhtiöstä ei ole kommentoitu asiaa toistaiseksi medialle.

Katso myös: Nik pitää lentokoneruoasta todella paljon – valmistaa sitä itse

Nik ikävöi lentokoneruokaa niin paljon, että valmistaa sitä nyt itse kotonaan: “se oli ainoa paikka, missä söin aterian kokonaisuudessaan” 2:46
Nik ikävöi lentokoneruokaa niin paljon, että valmistaa sitä itse kotonaan.

 

 

Lue myös:

    Uusimmat