Ruisleipä on niin suosittua suomalaisten keskuudessa, että monet haluavat sitä mukaan jopa ulkomaanmatkalle.
Tiistaina 28.2. vietetään jälleen suomalaisen kansallisruoan, ruisleivän, päivää. Leipätiedotus ry:n tekemästä kuluttajatutkimuksesta käy ilmi, että suomalaiset syövät ruisleipää ennen kaikkea sen hyvän maun vuoksi. Mieluiten suomalaiset syövät ruisleipänsä palaleipänä.
Suomalaisista 63 prosenttia kertoo rukiisen palaleivän olevan yksi kolmesta mieluisimmasta ruisleivästä. Suosittuja ovat myös jälkiuunileivät, näkkileivät ja hapankorput. Leipätiedotuksen mukaan rukiista leivotut palaleivät ovat pitäneet ykköspaikkaa suomalaisten leipävalinnoissa jo vuosia.
MTV Uutisten Makuja-ruokasivuilla on aiemmin kerrottu ruispalaleipien olevan Suomen suosituinta leipää. Leipätiedotuksen mukaan kauraleipä on kuitenkin kivunnut jo melkein ruisleivän rinnalle.