Lentokentän Alepasta hamstrataan erityisesti yhtä tuotetta: "Myyntipiikki aina, kun lomat alkavat"
Ruisleipä on niin suosittua suomalaisten keskuudessa, että monet haluavat sitä mukaan jopa ulkomaanmatkalle.
Tiistaina 28.2. vietetään jälleen suomalaisen kansallisruoan, ruisleivän, päivää. Leipätiedotus ry:n tekemästä kuluttajatutkimuksesta käy ilmi, että suomalaiset syövät ruisleipää ennen kaikkea sen hyvän maun vuoksi. Mieluiten suomalaiset syövät ruisleipänsä palaleipänä.
Suomalaisista 63 prosenttia kertoo rukiisen palaleivän olevan yksi kolmesta mieluisimmasta ruisleivästä. Suosittuja ovat myös jälkiuunileivät, näkkileivät ja hapankorput. Leipätiedotuksen mukaan rukiista leivotut palaleivät ovat pitäneet ykköspaikkaa suomalaisten leipävalinnoissa jo vuosia.
MTV Uutisten Makuja-ruokasivuilla on aiemmin kerrottu ruispalaleipien olevan Suomen suosituinta leipää. Leipätiedotuksen mukaan kauraleipä on kuitenkin kivunnut jo melkein ruisleivän rinnalle.
Lue myös: Oletko lukenut leipäpussin pikkuprintin? Tämä tieto kannattaa aina tarkistaa, kun ostat leipää
Lentokentällä näkyy selkeä piikki ruisleipien myynnissä
Ruispalaleipien suosio näkyy myös matkailijoiden keskuudessa, kertoo viestintätoimisto Wolfcom. Suomalaiset matkailijat tunnetusti kaipaavat ulkomailla ollessaan ruisleipää ja se onkin ensimmäisiä asioita mitä kotimaan kamaralle päästäessä ostetaan.
Katso myös video: Tiesitkö tätä leivänpaahtimestasi? Tärkeä yksityiskohta jäänyt monilta huomaamatta. Juttu jatkuu videon alla.
Helsinki-Vantaan lentoasemalla sijaitsevan Suomen Suurimman Alepan myyntitilastot paljastavat monen hamstraavan ruisleipää matkoille mukaan evääksi sekä tuliaisiksi ulkomailla asuville.
– Meillä on ruisleivässä myyntipiikki aina, kun lomat alkavat ja suomalaiset lähtevät matkoille. Toinen erityisen vilkas hetki on se, kun ulkomailta palataan ja ruispaloja ostetaan jo kentältä heti lennon laskeuduttua, kertoo Alepa Lentoaseman myymäläpäällikkö Mirkka Vesa Wolfcomin tiedotteessa.
Ruisleipä myös Suomikaupan ykkössuosikki
Vesan mukaan ruisleivän menekki on erityisen vilkasta joululoman, hiihtoloman, pääsiäisloman, loppiaisen, kesälomien, syysloman ja käytännössä minkä tahansa viikonlopun ympärillä. Myös ulkosuomalaiset matkailijat kysyvät päivittäin ruisleipää Suomesta kotiin viemisiksi.
Kansainvälisen lomamatkailun alkuaikoina suomalaiset ottivat omia eväitä mukaansa ennakkoluulojen vuoksi. Kotoa mukana tuodut eväät toivat turvaa ja olivat muutenkin luotettavia. Matkailu on avartanut myös makuasioita, mutta ruisleipä pitää edelleen pintansa
Ruisleivän vienti maailmalle ei rajoitu pelkästään lentokentälle. Suomalaisia tuotteita maailmalle välittävän suomikauppa.fi:n suosituin tuotekategoria on myös nimittäin ruisleipä ja myydyin yksittäinen tuote on Vaasan Ruispalat.
– Lähetämme joka viikko maailmalle satoja paketteja ruisleipää ja erityisen vilkasta on suomalaisten juhlapyhien alla. Saamme jatkuvasti palautetta siitä, kuinka ihanaa on saada ruispaloja aamiaispöytään vaikkapa Australiassa, USA:ssa tai pitkin eteläistä Eurooppaa, kertoo suomikauppa.fi:n Laura Aho tiedotteessa.
Katso myös: Halpa vs. kallis -sarjassa laitettiin ruispalat paremmuusjärjestykseen
Lähteet: Wolfcom, Leipätiedotus
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Kaappaus keittiössä
Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!
Suosituimmat reseptit
-
Pekka Terävän perunagratiini
-
Mangojuustokakku
-
Appelsiininen pääsiäislotta
-
Brie-parsataskut
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Vodkapasta eli penne alla vodka – Hanna Hurtan helppo ohje
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka