Mainos

Nainen julkaisi itsestään yläosattoman kuvan – taustalla rohkea syy

32-vuotias rintasyövän selättänyt äiti julkaisi yläosattoman kuvan itsestään tärkeän asian vuoksi.

Kun Christi Salcedolle diagnosoitiin rintasyöpä, hänen rintansa poistettiin. Hän päätti kuitenkin olla hankkimatta implantteja poistettujen rintojen tilalle. Siitä lähtien Salcedo on huomannut ihmisten jäävän kiinni hänen tuijottamisestaan.

Miksi? Salcedo uskoo ihmisten pohtivan mielessään sitä, viittaisiko hänen litteä rintamuksensa siihen, että hän olisi transsukupuolinen. Niinpä tämä rohkea äiti julkaisi yläosattoman kuvan itsestään Facebookissa saadakseen niskaotteen ongelmasta.

Jos kuva ei näy, voit katsoa sen täältä.

Salcedon julkaiseman kuvan päällä lukee: "Tämä on rintasyöpä."

– On jo aika, että sanon tämän. Katso tarkkaan rintaani. Älä tunne oloasi oudoksi niin tehdessäsi. Jäljellä ei ole mitään pyhää tai seksuaalista, Salcedo aloittaa pitkän kirjoituksensa.

– Näet vain tyhjän kainalon. Rintasyöpä leviää ensin kainalon imusolmukkeisiin. Minun syöpäni oli vasemman käsivarteni alla, joten minulta poistettiin kaikki imusolmukkeet ja paljon ihokudosta. Saatat myös huomata ruman viillon, joka aukeili leikkauksen jälkeen.

Salcedo huomioi, että vaikka moni voi saada rintasyöpää kuvaavasta vaaleanpunaisesta nauhasta paljon lohdutusta, hän haluaa kertoa, että rintasyöpä on rumaa. Se ei ole helppoa eikä hohdokasta.

– Se ryösti minulta arvokkaan osan itsestäni, sen jota käytin lasteni ruokkimiseen. Se vei osan seksuaalista identiteettiäni. 

"Se on loukannut meitä selviytyjiä"

Salcedo kertoo, että päätti olla hankkimatta implantteja suurelta osin siksi, että hänen lapsensa olivat jo nähneet tarpeeksi. Hän halusi heidän näkevän äitinsä vahvana. Ja nainen olikin ollut päätökseensä tyytyväinen. 

Yhdysvalloissa on kuitenkin aiheuttanut paljon keskustelua se, mihin vessaan transsukupuoliset ihmiset saavat mennä. Pohjois-Carolina hyväksyi hiljattain lain, jonka mukaan transsukupuolisten tulee käyttää syntymätodistukseensa kirjatun sukupuolen mukaisia wc- ja suihkutiloja. Tämän jälkeen presidentti Barack Obama puolestaan antoi kouluille ja oppilaitoksille määräyksen, että oppilaiden täytyy päästä sen sukupuolen vessaan, joka sopii parhaiten heidän identiteetilleen. 

Useat osavaltiot sanovat kuitenkin, että presidentti on ylittänyt oikeutensa. 

Salcedo huomauttaa, että niin kutsutusta vessalaista keskusteleminen on aiheuttanut surua muillekin kuin transsukupuolisille.

– Se on loukannut meitä selviytyjiä. Olen hiljattain huomannut, kuinka usempi silmäpari yrittää saada minusta selkoa. Ruokakaupassa, ravintoloissa... Walmart on pahin. Haluan huutaa, KYLLÄ! Näet oikein! Tämä on rintasyöpä.

Salcedo toivoo, että ihmiset saisivat käydä rauhassa vessassa ilman muiden tuijotusta.

– Ihmiset vain haluavat käyttää vessaa. Syöpähoitoja läpikäyviltä tai läpikäyneiltä voi puuttua hiuksia ja he käyttävät lippalakkia. He ovat voineet poistattaa rintansa, kuten minä. Olkaa kilttejä ja miettikää näitä asioita, Salcedo rukoilee.

Naisen rohkeaa päivitystä on jaettu jo tuhansia kertoja.

Lähde: Parenting

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.