Mainos

Näin varmistat jo kesällä, ettei autosi ole jääpalikka talvella

Polttoainekäyttöiset lämmittimet helpottavat autoilijan arkea talvisin, mutta tiesitkö, että niitä kannattaa käyttää myös kesäisin?

Polttoainekäyttöisen lämmittimen, kuten Webaston tai Eberspächerin, toiminta on hyvä tarkastaa ennen syksyä. Laite, josta on pidetty hyvää huolta keväällä ja kesän aikana on toimintavalmis heti ilmojen viiletessä.

Lämmittimen käynnistäminen on suositeltavaa kesäaikaan, sillä kesälämpötilojen vaikutuksesta nykyiset polttoaineet saattavat haihtua polttoainelinjasta ja näin vaikeuttaa ensikäynnistystä kesäajan jälkeen. Hyvänä nyrkkisääntönä voidaan pitää lämmittimen käynnistämistä kerran kuukaudessa noin 10–15 minuutiksi kerrallaan.

Polttimen käyttöikää voidaan lisätä käyttämällä riittävän pitkää lämmitysaikaa. Suositeltava lämmitysaika on aina vähintään 10 minuuttia kerrallaan.

Mikäli laitteestasi löytyy myös tuuletustoiminto, kannattaa sitä ehdottomasti hyödyntää kesäisin. Aurinkoon parkkeeratun auton sisälämpötila saattaa Suomessakin nousta nopeasti jopa 70 asteeseen. Tuulettaminen helpottaa sekä matkustajien että lemmikkien oloa kesäkuumalla ennen matkaa.

Lähde: Kaha

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.