Näin usein mies valehtelee päivässä – ja yhdeksän muuta faktaa miehistä

Niin samanlaiset, mutta niin erilaiset. Sukupuolten väliltä löytyy mielenkiintoisia käyttäytymiseroja, jotka voivat usein olla tiedostamattomia.

On tilastollinen tosiasia, että naiset elävät miehiä pidempään. Tilastoissa eivät kuitenkaan näy monet muut mielenkiintoiset seikat, joihin sukupuoli vaikuttaa – tajusipa ihminen sitä itse tai ei.

Bright Side listasi, miten miessukupuoli vaikuttaa ihmisen käyttäytymiseen.

1. Painajaisia katastrofeista

Kuolema, sairastuminen ja uhkaavat tilanteet väijyvät painajaisissa ihmisistä useimpia. Montrealin yliopiston tutkijoiden analysoimat 10 000 unta kuitenkin paljastivat, että sukupuoli vaikuttaa siihen, miten painajaisissamme kamaluudet kohtaamme.

Tutkimuksen mukaan miehet kokevat unissaan kauhua nähdessään painajaisia suuren mittaluokan onnettomuuksista, kuten tulvista, maanjäristyksestä ja sodista. Naisten pahat unet puolestaan koskevat kaksi kertaa miehiä useammin ristiriitoja ihmissuhteissa.

2. Tavarat nostetaan kumartumalla

Sukupuolieroja löytyy niinkin arkisesta asiasta kuin pudonneen esineen noukkimisesta. Naisten kyykistyessä nostamaan maahan tippuneen tavaran miehet kumartuvat noukkimaan omansa.

Nostamistyylin ero saattaa liittyä siihen, että naisilla on tapana pitää lyhyitä hameita tai tiukkoja housuja, joiden kanssa kumartuminen voisi olla kiusallista. Rennommin pukeutuvilla miehillä tällaista hätää ei ole.

3. Terveen näköiset naiset miellyttävät silmää

Granadan yliopiston tutkimus todisti, että miehet pitävät hoikista, mutta painossaan terveen näköisistä naisista. Espanjalaisten vartalomieltymyksiä tarkastelleet tutkijat huomauttavatkin, että kyseinen havainto tulisi ottaa huomioon myös mainonnassa ja muotiteollisuudessa.

– Ne voisivat auttaa ennaltaehkäisemään kasvavaa tyytymättömyyttä omaan kehoon ja tyytymättömyyteen liittyviä syömishäiriöitä, tutkijat kirjoittavat.

4. Peukalot vyöllä ovat merkkinä miehuudesta

Kun mies haluaa kiinnittää naisen huomion, hän ottaa maskuliinisuutta ja vahvuutta ilmentävän asennon. Hän voi pitää peukaloita vyönsoljellaan, minkä voi ajatella olevan suora seksuaalinen ele. Asento nimittäin keskittää huomion miehen genitaalialueelle.

Miesten kesken peukaloiden laskemisen vyönsoljelle voi taasen nähdä osoittavan, ettei mies pelkää toista.

5. Kohteliaisuus otetaan mieluiten toiselta mieheltä

Binghamtonin yliopiston ihmistutkimuksen professori Robert Herbert on todistanut, että ihmiset ottavat sukupuolesta riippumatta kohteliaisuuden parhaiten vastaan mieheltä. Mieheltä saatu kohteliaisuus koetaan miellyttäväksi ja itsetuntoa kohottavaksi. Naisilta saatuun kohteliaisuuteen suhtaudutaan puolestaan tavallisesti kiusaantuneesti.

6. Ystävät harrastuksien kautta

Lääkäri Ronald E. Riggio analysoi miesten ja naisten ystävyyssuhteita käsitelleitä tutkimuksia. Hän totesi, että miehet ystävystyvät todennäköisimmin harrastuksien kautta, kun taas naiset valitsevat ystäviä, joiden kanssa kokevat sieluntoveruutta.

7. Annoskoko suurenee naisseurassa

Cornellin yliopiston tutkimuksessa todettiin, että miehet syövät huomattavasti raskaammin naisten kuin miesten seurassa. Esimerkiksi pizzaa naisten kanssa aterioineisiin miehiin upposi 93 ja salaattia 86 prosenttia enemmän kuin miesseurassa syöneisiin tovereihinsa. Tutkimusta tehnyt Kevin Kniffin uskoo, että käyttäytymisen takana on halu tehdä vaikutus naisiin.

8. Älykkyys vaikuttaa elämäntapoihin

Tukholman Karoliinisen instituutin tutkimus osoitti, että miesten älykkyysosamäärä vaikutti näiden elämäntapoihin – erityisesti alkoholin kulutukseen. Tutkijoiden mukaan ne miehet, joilla on alhainen älykkyysosamäärä, juovat liikaa.

9. Naisien vilkuiluun kuluu vuosi elämästä

Kodak Lens Vision Centersin tekemän kyselyn mukaan mies käyttää 43 minuuttia päivästään katsoen kymmentä eri naista. Tämä tarkoittaa, että ikävuosina 18–50 keskiverto mieshenkilö on kuluttanut naisten vahtaamiseen 11 kuukautta ja 11 päivää. Naiset katsovat miehiä samaisen kyselyn mukaan 20 minuuttia päivässä.

10. Runsaasti päivittäistä valehtelua

Mies valehtelee päivässä keskimäärin kuusi kertaa, kun naisten kohdalla luku on kolme. Tieto perustuu 20th Century Foxin kyselyyn vuodelta 2009. Kyselyn mukaan tavallisin sepitetty lause on: ”Se on ihan ok. Kaikki hyvin”.

Ja näin suomalainen mies lähestyy naista yöelämässä:

Lue myös

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja