Näin toimii autopesu mobiilisovelluksella – tunnistus rekisterikilvestä

Koneelliset autopesut kehittyvät yhä enemmän itsepalvelun suuntaan. Kuopiolaisen Hallmanin suvun omistama Superoperator on avannut jo useita älypuhelinsovelluksen käyttöön perustuvia pesuloita pääkaupunkiseudulla.

Juhlapesu -niminen automaattipesuketju löytyy muun muassa Helsingin Ala-Tikkurilasta ja Vantaan Tuupakasta.

Ennen pesuun menemistä käyttäjä lataa puhelimeensa Juhlapesu-sovelluksen ja tekee tilauksen joko kertapesusta tai 24 kuukauden sopimuskaudesta.

Kun käyttäjä ajaa autonsa pesupaikalle, auto tunnistetaan rekisterinumeron perusteella. Tämän jälkeen käyttäjä valitsee sovelluksesta halutun pesun, minkä jälkeen hän voi ajaa pesuun.

Juhlapesu on suunnattu etenkin yrityksille, sillä esimerkiksi kertapesujen hinnat eivät kilpaile markkinoiden halvimpien konepesujen kanssa. Palvelun tarkoituksena on kosiskella asiakkaita helppoudella. Juhlapesun sovellus tukee myös Apple Watch -älykelloa.

Sovelluksesta on hyötyä myös pesun aikana, sillä se kertoo jäljellä olevan pesuajan. Lisäksi siitä voi tarkistaa lähimpänä olevan pesulan sijainnin.

Kokeilimme palvelua käytännössä. Otimme testiin lyhimmän kevytpesun, jonka kesto oli 10 minuuttia. Testipäivänä pesuun oli jonoa yhden auton verran. Mobiilisovellus ennusti pesun päättymisen melko tarkasti, minuutin tarkkuudella.

Pesutulos oli erinomainen. Automme oli ollut puun alla ja maalipinnalla oli sen takia melko sitkeää likaa.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja