Näin somekuvat huijaavat sinua – fitnessvaikuttaja julkaisi havainnollistavan esimerkin

Lihomisen kommentointi on arkipäivää – näin eroon ulkonäkökeskeisyydestä 2:30
Miten päästä irti ulkonäkökeskeisyydestä?

Fitnessvaikuttaja havainnollistaa, että somessa nähdyt kuvat eivät välttämättä ole realistisia. Muistutuksesta kertoo Mirror.

Brittiläinen fitnessvaikuttaja ja -valmentaja Hayley Madigan muistuttaa, että suurin osa sosiaalisessa mediassa näkyvästä sisällöstä on jollain tapaa muokattua eikä siis pidä paikkaansa. Hän havainnollistaa asiaa omilla kuvillaan.

31-vuotiaan Hayleyn viesti on se, että ei pidä uskoa kaikkea, mitä somessa näkee. Moni käsittelee kuvia ennen kuin painaa julkaise-painiketta.

Hayley näyttää omilla kuvillaan, miten helppo sisältöä on manipuloida valotuksen, kuvakulmien ja editoinnin avulla. Niiden avulla kuvista voi tulla hyvinkin erilaisia.

Jos kuva ei näy, voit katsoa sen täältä.

– Nuorempi sukupolvi kasvaa maailmassa, jossa sosiaalisella medialla on iso merkitys. Teineillä on oikeus tietää, mikä on todellisuus somesisältöjen takana. Sosiaalinen media ei ole todenmukaista ja ihmiset tarvitsevat realistisia esikuvia.

Havainnollistaa muokkauskulttuuria videolla

Hayley julkaisi muun muassa videon, jolla hän näyttää, miten muutamalla klikkauksella kuvista saa varsin erilaisia. Siinä hänen vyötärönsä muuttuu vilauksessa kapeammaksi ja takapuoli isommaksi. Samalla videolla on mukana myös Hayleyn kumppani, koska Hayley muistuttaa, että samanlainen muokkauskulttuuri pätee myös miesten kuviin.

Jos video ei näy, voit katsoa sen täältä.

– Monetkaan eivät tajua, miten helppoa muokkaaminen on ja että kaikki pystyvät siihen.

– Toivon, että videoni saa ihmiset tajuamaan, miten helppo videota on muokata. Itseluottamuksen ja kehosuhteen takia se on erittäin tärkeä huomio, etenkin nuoremmille.

Jos kuva ei näy, voit katsoa sen täältä.

Lähde: Mirror

Lue myös:

    Uusimmat