Mainos

Näin sinusta tulee se tyyppi, joka treenaa kolmesti viikossa – 8 neuvoa

Salilla ei tarvitse tai kannatakaan riuhtoa joka päivä, mutta pelkkä sohvalla makoilukin tylsistyttää mielen ja on oikeasti epäterveellistä. Miten löytäisi kultaisen keskitien ja onnistuisi treenaamaan säännöllisesti vaikkapa kolme kertaa viikossa? Kokeile seuraavia Pure Wow -sivuston listaamia toimia.

Älä lopeta ensimmäisen viikon jälkeen

Jos et erota punnerrusta burpeesta, tulet tuskin sujahtamaan kuntosalille heti kuin kala veteen. Rutiinin kehittyminen vaatii aikaa ja kärsivällisyyttä. Jos jaksaa jatkaa uutta harrastusta edes muutaman viikon ajan, tulosten näkeminen saa kyllä jatkamaan jatkossakin. Lopulta ei välttämättä edes muista aikaa, jolloin ei olisi treenannut kolmesti viikossa.

Osta uudet treenivaatteet

Nousetko mieluummin aikaisin aamulla spinning-tunnille, jos vetäiset yllesi vanhan, kulahtaneen t-paidan vai jos vaatekaapissa odottaa uusi, ihana toppi, joka tuntuukin päällä mukavammalta kuin arkivaatteesi? Niinpä. Niin pinnalliselta kuin se ehkä kuulostaakin, hienot sporttiliivit tai makeat tennarit voivat olla juuri se motivaatio, jota tarvitset lopettaaksesi laiskottelun.

Värvää kaveri mukaan

Jos saa uuteen harrastukseen mukaan ystävän, joka sitoutuu niin ikään treenaamaan kolmesti viikossa, molemmat ovat vastuussa toisilleen. Yksin on paljon helpompi jäädä tuijottamaan Salkkareita, mutta jos pilates-tunnilla odottaa oma kaveri, niin kotiin jäädessä petät hänetkin. Sitä paitsi yhdessä on paljon kivempi pyöritellä silmiä jumppaohjaajan letkautuksille, ja lenkitkin tuntuvat sujuvan huomattavasti nopeammin.

Ilmoittaudu ja maksa

Joissakin liikuntapaikoissa perumattomatkin tunnit pitää maksaa, ja kuntosaleilla kuukausimaksu juoksee siitä riippumatta, käykö siellä vai ei. Eikö ottaisikin päähän menettää rahaa turhaan vain siksi, ettei jaksa nostaa takapuoltaan irti sohvasta?

Palkitse itsesi – fiksusti

Oletko päättänyt, että saat keksipaketin jokaisesta viikosta, jolloin olet käynyt salilla? Mietipä uudestaan. Ehkä ruokaan liittymätön palkinto olisi parempi. Kuulostaisiko vaikka manikyyri parin kuukauden välein mukavalta?

Aseta jokin tavoite

Oli kyseessä sitten x määrä punnerruksia, viiden kilometrin juoksu tiettyyn aikaan tai puolimaratonin maaliin pääsy, tavoite ja tarkka maali auttavat pitämään säännöllistä treenirutiinia yllä.

Valitse hauska laji

Liian monet luovuttavat, koska samojen vatsalihasrutistusten tai lenkkireitin tahkoaminen viikosta toiseen kyllästyttää. Mieti, mistä oikeasti tykkäät. Jos rauhallinen jooga on painajaisesi, mene mieluummin tanssitunnille. Tai jos tarvitset motivaattoriksi lihaskimpun, joka ärjyy sinua kyykkäämään enemmän ja syvempään, kokeile bootcampia tai etsi mieleisesi personal trainer.

Ymmärrä, että hauskakin laji voi tylsistyttää

Vaikka löytäisi mieleisen treenimuodon, niin on selvää, että jossakin vaiheessa sekin tulee kyllästyttämään. Jos hölkkä on sinulle muuten sopiva laji, mutta välillä tylsää, mausta sitä vaihtelemalla reittejä, kuuntelemalla musiikkia ja vaihtelemalla juoksun tempoa – mikset voisi välillä vaikka pinkaista asfaltilta lähimetsään! Ja muista, että voit ihan hyvin välillä vaihtaa lenkkipolut vaikka salitreeniin. Harjoitusten vaihtelu pitää treenaamisen mielenkiintoisena ja haastaa kehon eri osia eri tavoin, jolloin myös tuloksia tulee näkyviin.

Lähde: Purewow.com

Onko lenkki viikossa parempi kuin ei mitään?

Liikuntalääketieteen erikoislääkäri Lauri Alanko suosittelee vähentämään työtuolin ja hissin käyttöä työpaikoilla.

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.