Näin paljon ihmissuhde lihottaa

Rakkauskilot eivät ole pelkkä myytti. Uusi selvitys paljastaa, että ihmissuhde lihottaa meitä peräti kuusi kiloa.

Izzy Cameronin, Nutritionin ja Diet Chefin tekemän kyselyn mukaan suurin syy painonnousuun on parisuhde. Perinteisemmät syyt, kuten lohtusyöminen tai liikunnan puute eivät koettele painonhallintaa samalla tavalla. Jopa kaksi kolmesta kyselyyn vastanneesta arvioi lihoneensa löydettyään rakkaan. Mistään vähäisestä painonnoususta ei suinkaan ole kysymys, sillä kyselyyn vastanneet arvioivat lihoneensa jopa kuusi kiloa rakkaussuhteen aikana.

Parisuhde lihottaa erityisesti naisia siitä syystä, että moni lappaa lautaselleen saman määrän ruokaa kuin mieskin. Myös laiskat vapaa-ajanharrastukset vaikuttavat vyötärön leveyteen. Pariskuntien suosituimmat vapaa-ajanharrastukset olivat kyselyn mukaan kotona oleskelu ja television katselu, yhdessä syöminen ja ulkona syöminen.

Myös paljastaa, että parisuhde tuo mukanaan kilot. Paino kohoaa esimerkiksi siitä syystä, että parisuhteen toinen osapuoli on kova syömään. Moni myös pitää herkuttelua laatuaikana. Romanttiset hetket kruunataan herkullisella ruoalla. Toisaalta myös parisuhteen ongelma, kuten läheisyyden puute, voivat heijastua ruokavalioon.

Lue myös:

AVA, Maarit Rasi

Osittainen lähde: Female First

Kuva: Shutterstock

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja