Kuvat: Näin Nokia näyttäytyi jättimäisillä mobiilimessuilla

Nokia on läsnä Mobile World Congressissa tuttuun tyyliinsä laajalla osastolla. Erityisen panostuksen Nokia on tehnyt alueellaan tänä vuonna 5G:n ja erityisesti Nokian siihen tarjoamien ratkaisujen esille tuomiseen.

Nokia esitteli MWC:n yhteydessä laitteistoltaan 5G-valmiin tukiasemaratkaisunsa, kertoi 5G:hen liittyvästä tietoturva-alan yritysostosta sekä kertoi perustavansa myös 5G-teeman sijoitusrahaston.

Ensimmäisiä 5G-verkkoja odotetaan vuoden 2017 aikana.

Verkkopuoli hallitsee useiden eri demojen voimalla Nokian osastoa. Nokia Technologies -yksiköstä esillä on jo useasti aiemminkin esitelty ammattikäyttöön tarkoitettu OZO-virtuaalitodellisuuskamera, jonka myynti on nyt alkamassa muutamien viikkojen sisällä.

Myös OZO-kamera on tietenkin esillä Nokian osastolla Technologies-yksikön taidonnäytteenä.

Nokian osaston demo 5G-verkkojen hyödyntämisestä itse ajavien autojen kommunikaatiossa

5G-verkoilla tulee Nokian visiossa olemaan merkittävä roolinsa myös itse ajavien autojen älykkäässä ohjaamisessa. Tältä osin Nokian MWC-osastolla on hauska demo, jossa pienet autot kiertävät kahdeksikkoa.

Autot ovat yhteydessä keskitettyyn palvelimeen verkon kautta ja jakavat tietoa sen kautta keskenään. Kuten alta löytyvä video kertoo, autot pysähtyvät, lähtevät liikkeelle ja varovat toisiaan fiksulla tavalla.

Toisena havainnoillistavana 5G-demonaan Nokia esittelee pöydällä liikuteltavan ja kahdella puhelimella kuvattavan pallon avulla, kuinka videon siirto 5G-verkoissa tulee tehostumaan.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja