Näiden naisten avioliitot kestävät muita pidempään – jopa vuosikymmeniä

Oletko korkeasti koulutettu? Onneksi olkoon, avioliittosi tulee todennäköisesti kestämään jopa vuosikymmeniä. 

Suomessa noin 13 000 avioliittoa päättyy vuosittain eroon. Kolmessakymmenessä vuodessa avioerojen määrä on jopa tuplaantunut. Syy eroihin voi löytyä koulutuksesta. 

Yhdysvaltalaisen selvityksen mukaan kaikissa avioliitoissa eron riskin ei nimittäin ole yhtä suuri. Erityisesti koulutustason on todettu korreloivan avioeron määrien kanssa.

Koulutettujen naisten liitot kestävät vuosikymmeniä 

Yhdysvalloissa toteutetun kansallisen terveyselvityksen mukaan korkeasti koulutettujen naisten avioliitot kestävät muita paremmin. Arviolta lähes 80 prosenttia korkeakoulutettujen naisten avioliitoista tulee kestämään vähintään kaksi vuosikymmentä. 

Sen sijaan vähemmän koulutettujen naisten avioliitot tulivat kestämään ainoastaan 40 prosentin todennäköisyydellä.

Tutkimuksessa tutkittiin vuosina 2006–2010 avioituneita, 15–44-vuotiaita pareja.

Tuloksia voidaan pitää luotettavina, sillä samankaltaisiin johtopäätöksiin on päästy myös aiemmissa samantapaisissa tutkimuksissa. 

Vaikeuksia oikean aviomiehen löytämisessa

Koulutus ei kuitenkaan tee elämästä automaattisesti onnellisempaa. Tilastojen mukaan korkeakoulutetuilla naisilla on nimittäin vaikeuksia juuri Sen Oikean löytämisessä.

Nämä naiset etsivät aviomiestä pidempään, minkä vuoksi he myös avioituvat myöhemmällä iällä. Tämä seikka voi olla myös syynä avioliittojen pidempään kestoon.

Myöhemmällä iällä solmituissa avioliitoissa elämä on usein taloudellisesti turvattu ja muutenkin vakaampi kuin nuorempana avioituneilla. 

Mitä on rakkaus? Lapset kertovat:

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja