Nähdäänkö Sebastien Loebia vielä MM-ralleissa? M-Sport-pomo kertoo sopimustilanteesta

M-Sportin perustaja ja omistaja Malcolm Wilson toteutti viimein pitkäaikaisen unelmansa ja toi täksi kaudeksi Sebastien Loebin talliinsa. Ensimmäinen yhteinen kilpailuviikonloppu sai täydellisen päätöksen, kun Monacon kasinon edessä soitettiin sunnuntai-iltana sekä Ranskan että Ison-Britannian kansallislauluja.

MAINOS

MM-ralli yksinoikeudella
MTV Katsomossa!

Portugalin MM-ralli 9.-12.5.

Kaikki suorat ajolähetykset MTV Maxilla ja MTV Katsomossa kaudella 2024.

M-Sport on Wilsonin johdolla ajattanut Fordeja rallin MM-sarjassa aina vuodesta 1996 lähtien. Vuonna 2005 Wilson oli vähällä saada Loebin talliinsa, mutta tämä päätti lopulta jatkaa uraansa Citroënilla.

Tuoreen Monte-voiton jälkeen Wilson oli kuin päällä puuhun lyöty, että Loeb pystyi vielä 17 vuotta myöhemminkin, lähes 48-vuotiaana, voittamaan kaikki muut huippukuljettajat.

– Hänen edellinen MM-rallinsa oli kaksi kautta sitten. Hän tuli suoraan tänne vietettyään ensin Dakarissa 14 niin rankkaa päivää kuin elämässä vain voi viettää. Se, mitä hän teki, oli uskomatonta. En tiedä ketään tuon ikäistä urheilijaa, joka pystyy vastaavaan, Wilson kertasi MTV Urheilun haastattelussa.

Loebilla oli M-Sportin kanssa sopimus vain Montesta. Häneltä kysyttiin sunnuntain lehdistötilaisuudessa, mitä tulevaisuus tuo tullessaan.

– Johdan MM-sarjaa. Meillä ei ole mitään suunnitelmaa tulevasta.

Kuukauden kuluttua Ruotsissa Loebia tuskin nähdään. Extreme E -kausi alkaa viikkoa aiemmin Saudi-Arabiassa, ja Loebin on määrä ajaa sarjan kaikki viisi osakilpailua.

Sunnuntain lehdistötilaisuudessa Loeb sulki pois myös huhtikuisen Kroatian MM-rallin.

– Varmasti joku miettii, voisiko hän ajaa koko sarjan, mutta tiedämme, ettei niin voi tapahtua. Se ei ole mahdollista, Wilson sanoi.

– Voin sanoa vain, että yritämme löytää keinon siihen, että hän voisi ajaa lisää ralleja tänä vuonna.

C Moren asiantuntija Marcus Grönholm kertoi viikonloppuna Loebin ilmoittaneen hänelle, että haluaisi ajaa kauden aikana noin viisi MM-rallia.

Lue myös:

    Uusimmat