Esapekka Lappi yllätettiin kesken kauppareissun – Sebastien Ogierin ratkaisu tuli uutisena: "Siinähän se näköjään paljastui"

Sebastien Ogier ja Esapekka Lappi jakavat tällä MM-rallikaudella Toyotan kolmannen auton. Ogier ajoi viikonloppuna Monte Carlossa, Lappi avaa kautensa kuukauden päästä Ruotsissa. Tämän enempää Toyota ei ole tiedottanut.

MAINOS

MM-ralli yksinoikeudella
C Moressa!

Kausi 2023 starttaa Monte Carlossa 20. tammikuuta!

Kaikki suorat ajolähetykset C More Maxilla ja cmore.fi -suoratoistopalvelussa

Ogier kertoi Monten alla, että hänen suunnitelmistaan saadaan lisätietoa helmikuun alussa. Se tiedetään, että hänen aikomuksenaan on kilpailla tänä vuonna myös radalla, ainakin kestävyysautoilun WEC-sarjassa.

– Kuulette helmikuussa jotain ratakisojen ohjelmastani, ja sitten pystyn kertomaan hieman enemmän ralliohjelmastani, Ogier sanoi torstain lehdistötilaisuudessa.

Toyotan tallipäällikön Jari-Matti Latvalan mukaan Ogierin lopullista kilpailukalenteria ei ollut vielä Monten alla lyöty lukkoon. Latvala kuitenkin väläytti, että huhtikuussa ajettava Kroatian MM-ralli voisi asfalttikisana sopia Ogierille.

Ogier itse oli Monten jälkeisessä lehdistötilaisuudessa toista mieltä.

– Voin sanoa, että en ole siellä.

Tämä tarkoittaisi sitä, että Lappi ajaa paitsi helmikuussa Ruotsissa myös huhtikuussa Kroatiassa.

MTV Urheilu kysyi maanantaina Lapilta, onko Kroatian MM-ralli lyöty hänen osaltaan jo lukkoon.

 – No ei, mutta siinähän se näköjään paljastui, että mikä kisa siellä on tulossa seuraavaksi, ruokaostoksilta puhelimitse tavoitettu pieksämäkeläinen nauroi makeasti kuultuaan Ogierin lausunnosta.

– Pitäisi varmaan jutella vähän tiimin kanssa, että mikä se ohjelma oikein on. Heillä piti olla palaveri Sebin kanssa toissa viikolla, mutta ei siitä kuulunut minulle asti mitään. Olisiko siellä kuitenkin jotain epäselvyyksiä vielä, että mitä hän mahdollisesti ajaa. Mutta ainakin se näyttäisi nyt sitten siltä, että Ruotsi ja Kroatia ovat tulossa.

Ogierin mukaan hänen suunnitelmissaan on ajaa 4–5 MM-rallia, joista yksi voi hyvin olla kesäkuussa ajettava Safari-ralli, joka palasi MM-sarjan kalenteriin viime kaudella. Ogier juhli tuolloin Keniassa voittoa.

– Se on ralli, jota harkitsen ohjelmaani. Nautin viime vuonna luonnosta, ihmisistä ja siitä, miten meidät toivotettiin tervetulleeksi. Keniassa ollaan todella innoissaan rallista. En voi vahvistaa mitään, mutta harkitsen Safaria, ehdottomasti.

Lappi kertoo puhuneensa Toyotan kanssa 7–9 kilpailusta.

– Sitä tässä on palloteltu puolin ja toisin, mutta mitään vahvistusta siihen ei ole tullut.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja