Mainos

MTV3:n Bäckman-ohjelmasta ei kunnianloukkaussyytteitä

MTV3:n dosentti Johan Bäckmania käsitelleestä ohjelmasta ei nosteta kunnianloukkaussyytteitä. Asiasta päätti Helsingin johtava kihlakunnansyyttäjä Heikki Poukka.

Syyttäjän mukaan Bäckmanin väitöskirjaa käsitelleessä 45 minuuttia -ohjelmassa ei esitetty mitään virheellistä väitettä, eikä muitakaan perusteita syytteiden nostamiselle löytynyt.

Bäckman teki viime marraskuussa esitetystä ohjelmasta tutkintapyynnön poliisille. Perusteena pyynnölle oli, että Bäckmanin mukaan 45 minuuttia -ohjelma oli esittänyt väitteitä, joiden mukaan hän olisi väärentänyt ja keksinyt omasta päästään väitöskirjansa tutkimusaineiston.

Syyttäjän näkemyksen mukaan ohjelmassa keskityttiin kuitenkin siihen, onko tutkimusaineisto edelleen olemassa ja missä aineisto olisi eikä Bäckmanin ole väitetty väärentäneen tai keksineen väitöskirjansa tutkimusaineistoa.

Syyttäjä katsoo, että Bäckman olisi voinut itse 45 minuuttia -ohjelmassa ja ennen ohjelmaa antaa paremman selvityksen tutkimusaineistosta, mutta Bäckman on ryhtynyt siihen vasta 45 minuuttia -ohjelman esittämisen jälkeen.

(MTV3 - STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.