Suomi ei pystynyt vastaamaan Ruotsin todella onnekkaaseen osumaan – näin nuorten MM-kisojen pronssiottelu eteni

Jääkiekon alle 20-vuotiaiden MM-kisoissa Suomi päätti oman turnauksensa pronssiotteluun, jossa vastaan asettui rakas länsinaapuri Ruotsi. MTV Urheilu seurasi pelin tapahtumia hetki hetkeltä.

Seuranta, U20 MM-kisat, pronssiottelu, Ruotsi-Suomi: 3-2 (1-2, 2-0, 0-0)

3. erä:

60.00: Ei riitä. Ruotsi ottaa pronssit Linus Öbergin todella onnekkaan osuman erolla. Suomi tipahti viime vuoden kultatuolilta neljänneksi.

60. min: Hugo Alnefeltilta loistotorjunta. Kuusi sekuntia.

60. min: Suomen kuusikko rakentelee tonttia siniviivalaukausten kautta. 25 sekuntia jäljellä.

59. min: Annunen pois maalilta. Suomi hakee tasoitusta kuudella kenttäpelaajalla. Aikalisä samalla.

59. min: Odenille loistopaikka takatolpalla Tanuksen levityssyötön jälkeen. Kiekko ei aivan osu Odenin lapaan.

56. min: Suomi yrittää laittaa kiriä käyntiin. Painotus sanalle yrittää. Ei meinaa lähteä.

54. min: Tunteet kuumina Suomen vaihtoaition edessä. Lämpö nousee.

52. min: Nyt on pienestä kiinni. Aku Rädylle on tulla takatolpalle loistopaikka. Kiekko pomppaa kuitenkin lavan yli.

50.52 JÄÄHY! Hivenen rikkonainen peli ollut. Sandin, illan kolmas jäähy. Kaksi minuuttia, syynä mailasta kiinnipitäminen.

50. min: Kyllä Suomi paikkoja luo, mutta viimeistely on taas luokkaa "vitsi". Herranen aika mitä hukkauksia.

48. min: Eemil Erholtzilla loistopaikka tasoittaa ottelu. Kuin ihmeen kaupalla kiekko pysyy maaliviivan "väärällä puolella". Suomelta terävä hyökkäys alivoimalla.

47.16 JÄÄHY! Ruotsille... ylivoimaa. Saarela huitaisee ruotsalaispuolustajalta mailan käsistä. Ilves-hyökkääjä käy kuumana, mutta jäähy on aivan selviö.

47. min: Maccelilta näyttävä kärkikynä ja terävä laukaus perään. Ruotsin johto säilyy valotaululla.

44. min: Suomi selvittää Ruotsin kahden miehen ylivoiman. Tre Kronorilla tai tarkemmin Junior Tre Kronorilla hyviä aihioita, mutta johto ei kasva.

42.39 JÄÄHY! Ruotsille pitkä kahden miehen ylivoima. Suomella liikaa pelaajia kentällä. Antti Saarela kärsimään.

41.55 JÄÄHY! Suomen ykkösketjun hyökkääjä Maccelli näyttää taas huonompaa puoltaan. Todella turha jäähy, syynä koukkaaminen.

Kello 17.50: Kiekko jäässä. Kolmas erä käyntiin.

------------------------------------------------------------------------------

Kello 17.48: Joukkueet valuvat jäälle. Suomen on pakko parantaa heikon toisen erän jälkeen.

Kello 17.45: Sitten kolmanteen erään. Vieläkö Suomi pystyy nousemaan pronssille?

2. erä:

40.00: Toinen erä paketissa. Suomen pelilliset ongelmat nostivat taas päätään. Ruotsi johtaa, vaikka Tre Kronoria ei todellisuudessa edes hirveästi kiinnosta tämä peli. Se kertoo kaiken.

38. min: Puistolalta hyvää yrittämistä, Hongalla loistpaikka tasoitukseen. Mutta. Ei sikaria.

35.39 JÄÄHY! Ruotsin tähtipuolustaja Sandin boxiin, syynä kampitus.

34.08 JÄÄHY! Ruotsille ylivoimaa. Ville Heinola, 2 minuuttia, polvitaklaus.

33.19 MAALI! Ruotsi, 3-2. Jaaha. Linus Öberg kääntää kiekon kulmasta maalille ja kiekko Annusen patjan kautta sisään. Voi, voi, voi, voi ja voi. Todella halpa maali Tre Kronorille.

30.34 MAALI! Ruotsi, 2-2. Tre Kronorilta nopea vastahyökkäys. Nils Höglander saa kiekon haltuunsa pitkän avauksen jälkeen. Nopea laukaus, josta irtokiekko pomppaa Samuel Fagemolle. Fagemo sai laittaa kiekon käytännössä tyhjään maaliin. Los Angeles Kingsin lupaukselle jo turnauksen kahdeksas osuma.

27.55 JÄÄHY! Rikkonaista? On. Tällä kertaa Ruotsilta Sandin boxiin, syynä estäminen.

26. min: Albin Eriksson ja ylärima. Napakka kääntökuti on yllättää Annusen.

25. min: Ruotsin hyökkääjältä Lucas Raymondilta melkoiset kynät. Suomen puolustajaa Nousiaista viedään.

22.59 JÄÄHY! Antti Saarelalta vähemmän fiksu temppu. Ilves-hyökkääjä huitoo hyökkäyspäädyssä, kaksinkamppailutilanteen yhteydessä. Kaksi minuuttia korkeasta mailasta.

Kello 16.58: Kiekko jäässä. Toinen erä käynnissä.

Kello 16.57: Joukkueet jäällä. Suomen 2-1-johtoasemasta toiseen erään.

1. erä:

20.00: Avauserä paketissa. Ruotsia ei hirveästi napostele. Suomea kiinnostaa pronssi paljon enemmän. Virheitä, jäähyjä ja muutama näyttävä rokotus. Suomi johtoasemasta erätauolle.

19.00 MAALI! Suomi, 2-1. Ruotsin ilmaveivimies Nils Höglanderilta karmea harhasyöttö ja Maccelli pääsee läpi. Pienet asettelut ja kiekko ranteella takanurkkaan. Todellinen koppiosuma.

19. min: Suomen ykkösylivoimalta väkevää pyöritystä. Laatupaikat kuitenkin vähissä. Ainoa tipahti Puistolalle, aivan ylivoiman lopulla. Nostoyritys maalin edestä päin Alnefeltia.

16.49 JÄÄHY! Nyt puolestaan Suomelle ylivoimaa. Victor Söderström ja kaksi minuuttia kampituksesta.

16. min: Peetro Seppälän maila katkeaa ja Ruotsille melkoinen sauma ylivoimalla. Annunen kestää.

14.40 JÄÄHY! Ruotsille lisää ylivoimaa. Suomelta Maccelli istunnolle, syynä estäminen.

12.08 MAALI! Ruotsi, 1-1. Tähtipuolustaja Rasmus Sandin pamauttaa kiekon yläkulmaan. Sandinille jo turnauksen kymmenes tehopiste (3+7). Komea laukaus. Maali syntyi ylivoimalla. Syöttöpisteet Nils Lundkvist ja Samuel Fagemolle.

10.51 JÄÄHY! Tasavajaalle. Suomelta puolustaja Nousiainen boxiin, syynä kiinnipitäminen.

09.29 JÄÄHY! Suomelle ylivoimaa, kun Ruotsilta Nils Lundkvist boxiin. Syynä huitominen.

08.22 MAALI! Suomi, 1-0. Puolustaja Kim Nousiainen heittää kiekon maalille ja peliväline kimpoaa Patrik Puistolan luistimen kautta sisään. Tilanne tarkistetaan videolta, mutta läpi menee. Suomi johtoon. Toinen syöttöpiste Kristian Tanukselle.

8. min: Suomi on tehnyt avauskymppiin pahoja kiekollisia virheitä. Ruotsi ei ole kuitenkaan rokottanut - ainakaan vielä.

6. min: Turnauksen vaarallisin ylivoima ei tuota tulosta. Aika vähän paikkoja pystyi Ruotsi luomaan.

03.02 JÄÄHY! Ruotsille ylivoima. Suomelta Anttoni Honka boxiin, syynä mailasta kiinnipitäminen.

3. min: Lenni Killisen laukauksen kautta kiekko pomppii aivan Ruotsin maaliviivalla. Lähellä!

1. min: Suomelta räväkkä alku. Matias Maccelilla paras tontti. Nopeasti toiseen päähän, Ruotsille kolmella kahta vastaan -hyökkäys. Suomen maalivahti Justus Annunen kestää.

Kello 16.08: Kiekko jäässä. Pronssiottelu käynnissä.

Kello 16.06: Ruotsin Samuel Fagemo johtaa päätöspäivään lähdettäessä koko turnauksen pistepörssiä. Fagemo on nakuttanut kuudessa ottelussa tehot 7+4=11.

Suomen tehokkain pelaaja on ollut Kristian Tanus. Kuudessa ottelussa Jukurit-hyökkääjä on nakuttanut tehot 2+6=8.

Kello 16.05: Joukkueet valuvat jäälle. Pronssiottelu pian liikkeelle.

Kello 16.03: Nuorten MM-kisoissa pelattiin jo yksi ottelu sunnuntaina aamupäivällä. Saksa kaatoi Kazakstanin lukemin 6-0 ja säilytti paikkansa A-sarjassa. Kazakstan tippuu B-sarjaan. Ensi vuonna uutena maana mukaan tulee Itävalta.

Kello 16.00: Miten Suomi ja Ruotsi ovat pelanneet turnauksen aikana? Molempien matkat:

28.12. Sveitsi-Ruotsi 2-5

Kello 15.56: Miten Suomen kannattaisi tai pitäisi lähestyä illan Ruotsi-välieräottelua? C Moren jääkiekkoasiantuntija Karri Kivi antoi näkemyksensä:

Kello 15.53: Iltapäivän pronssiottelu pelataan Ostravassa, Ostavar Arenalla, joka vetää nuorten MM-kisoissa noin 9000 katsojaa. Suomi tänään sinisissä paidoissa, Ruotsi keltaisissa.

Kello 15.50: Paluu tähän päivään, ei vaan eiliseen! Kanada-välieräottelussa nähtiin myös yksi oikeusmurha. Tapaus liittyi Sampo Rannan saamaan käytöskymppiin ja sen yhteydessä nähtyyn korkeaan mailaan. Kanadalle olisi pitänyt tuomita 2+2-minuutin jäähy, ei tuomittu.

Päävalmentaja Helminen myönsi ottelun jälkeen, että tuomarit olivat nostaneet käden ylös virheen merkiksi.

Kello 15.45: Alkulohkon ottelussa isoin tarina liittyi Ruotsin hyökkääjän Nils Höglanderin ilmaveivimaaliin. Suomen maalivahti Justus Annunen yllätti omilla kommenteillaan – ei harmittelua, vaan kehuja ja ylistystä kaverille!

Kello 15.40: Suomi ja Ruotsi kohtasivat jo alkulohkossa. Tuolloin Ruotsi oli niukasti parempi.

Millaisilla yhdistelmillä Ruotsi lähtee tämän päivän otteluun?