Kanadaa vastaan ei osuttu edes toppahousuihin – Karri Kivellä selkeä resepti Ruotsia vastaan: "Se poistaisi jännityksen"

2:59
Videolla Raimo Helmisen kommentit Suomen murskatappiosta.

C Moren jääkiekkoasiantuntija Karri Kivi tietää, miten Nuoria Leijonia vaivaavan jännityksen saisi pois MM-kisojen pronssiotteluun Ruotsia vastaan. 

Suomen kauhualku Kanadaa vastaan välierissä johti 0–5-tappioon. Turnauksesta on kuitenkin vielä jätettävissä hyvä maku, jos Suomi onnistuu voittomaan pronssipelissä länsinaapurin. 

Karri Kivi sanoi, että Suomi antoi Kanadalle aseet välieräpelin alussa. Otteista paistoi epävarmuus. 

– Roiskimme kiekkoa, kävimme vähän onkimassa ja katselimme, että miten käy. Mietittiin, että onko kala siinä vavan päässä vai ei. Siinä kävi sitten huonosti, ja vastustaja pääsi latomaan maaleja. 

Kivi nosti esimerkiksi hyökkääjien puolustuspelin omalla alueella. Omat miehet eivät pysyneet kurissa. 

– Emme osuneet edes toppahousuihin. 

(Juttu jatkuu kuvan jälkeen)

Lyhyet syötöt avainasemassa

Kiven laskelman mukaan Suomi on pelannut turnauksessa neljää isoa maata (Ruotsi, Sveitsi, USA ja Kanada) vastaan vain yhden hyvän ottelun. Puolivälieräpelissä Suomi sai hengen päälle ja kaatoi USA:n 1–0.

Suomen pitää saada Ruotsia vastaan samanlainen rytmi kuin USA:ta vastaan. 

– Tärkeintä olisi pysyä tiiviinä ja antaa lyhyitä syöttöjä. Sillä tavalla saadaan pois jännitystä, josta pelaajatkin ovat puhuneet paljon. 

Kivi tosin muistuttaa, että viisikon pitäminen tiiviinä on yksi jääkiekon joukkuepein vaikeimpia asioita. 

– Välillä syötöt voivat olla vaikka ylilyhyitäkin. Jos tulee virhe, niin siinä ympärillä on lähellä heti viisi pelaajaa puolustamassa. 

– Pitää vaan saada USA-ottelun kaltainen esitys. Pronssi olisi hyvä suoritus. 

Pakkien värittömyys ihmetyttää

Suomen kärkihyökkääjä Rasmus Kupari joutui jäämään sivuun turnauksesta jo avausottelussa loukkaantumisen takia. Sen takia Suomi on pyörittänyt läpi turnauksen 11 pelaajan rotaatiota. 

– Kun noin iso pelaaja jää pois, muuta alkavat ottaa heti vastuuta. Voi toki vajaalla hyökkäyksellä pelaaminen maksaa veroakin.

Maalivahti Justus Annunen nousee Kiven papereissa Suomen onnistujaksi MM-turnauksessa, vaikka Kanada-ottelu ei häneltä paras ollutkaan. Asiantuntija nostaa esille hyökkääjistä tehokaksikon Kristian TanusPatrik Puistola

– Aika yllättävää, että pakeista ei ole oikein kukaan ole noussut esille. 

Suomen ja Ruotsin pronssiottelu alkaa kello 16.00.


Lisää aiheesta

    Uusimmat

    Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

    Olemme päivittäneet MTV Oy:n tietosuojakäytännön. Päivityksen yhteydessä Mediahub Oy:n tietosuojakäytäntö on yhdistetty osaksi MTV:n tietosuojakäytäntöjä. Lue lisätietoja tästä.

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja