Suomi koki oikeusmurhan Kanada-välieräottelussa – Raimo Helmiseltä kova tuomaripaljastus kulissien takaa

Jääkiekon nuorten MM-kisoissa Kanada antoi selkäsaunan Suomelle, kun lauantain välieräottelu päättyi vaahteranlehtien hyväksi 5-0. Nuorten Leijonien päävalmentaja Raimo Helminen teki paljastuksen kulissien takaa siitä, miten pelin tuomarit yrittivät hyvittää virheensä – kesken erätauon.

Tapauksen juuret liittyivät tilanteeseen, jossa Suomen nelosketjun hyökkääjälle Sampo Rannalle tuomittiin 10 minuutin henkilökohtainen käytösrangaistus.

Ranta oli ampunut kiekon vihellyksen jälkeen kohti Kanadan maalivahtia. Rannan mukaan hän ei kuullut vihellystä.

Tämä ei ollut kuitenkaan ainoa virhe tilanteessa. Samaan aikaan kun Ranta ampui kiekon kohti maalia, kanadalaispelaajan maila kolahti häntä suoraan leukaan. Rannan naama auki ja reissu pukukoppiin paikattavaksi.

Suomelle olisi pitänyt tuomita neljän minuutin ylivoima selkeän sääntörikkeen takia.

Ei tuomittu.

Ottelun aikana Nuorten Leijonien päävalmentaja Raimo Helminen kävi hyvin kuumana tapauksesta.

Pelin jälkeen Helminen teki paljastuksen kulissien takaa.

– Tuomarit pyytelivät anteeksi erätauolla. He olivat katsoneet tilanteen videolta jälkikäteen, Helminen kertoi MTV Urheilulle.

Tämä ei lämmittänyt ”Raipea”.

– Sanoin, että väliä sillä on? He vain… eivät nähneet.

– Sillä tavalla siinä kävi, Helminen sanoi ymmyrkäisenä.

Suomen turnaus jatkuu vielä sunnuntaina, kun pronssiottelussa vastaan asettuu Ruotsi.

– Meidän ainoa tehtävä on valmistautua sitä kohti. Se peli tulee nopeasti, mutta ei tässä auta jäädä mihinkään vanhaan kiinni. Sitä yritettiin viestittää heti pojille, että tehdään uusi juttu.

– Kyllä kaikki tajuavat, että missä nyt ollaan. Kyse on isoista kekkereistä ja täältä voi voittaa vielä jotain. Ei muuta kuin kaikki peliin, Helminen sanoi tulevasta pronssiottelusta.

Lue myös:

    Uusimmat