Vau, mikä asenne! Suomen tähtivahti Justus Annunen yllätti – laukoi huikean kommentin Ruotsin ilmaveivimaalista

Jääkiekon alle 20-vuotiaiden MM-kisoissa Suomen taival alkoi tappiolla, kun tapaninpäivän ottelussa Ruotsi oli parempi lukemin 3-2. Nuorten Leijonien isoin tähti oli maalivahti Justus Annunen, joka kannatteli omiaan.

Annuselle merkattiin peräti 45 torjuntaa jatkoajalla päättyneessä kamppailussa. Näiden joukkoon mahtui lukuisia haamukoppeja.

– Alusta asti tuli tilanteita. Pääsin sitä kautta hyvin peliin mukaan. Oli mukava pelata, seurajoukkuetasolla Kärppiä edustava Annunen sanoi MTV Urheilulle.

Annunen ei siis valittanut yhtään, vaikka hän päätyi kiekkosateen keskelle.

– Totta kai tuollaisia pelejä on mukavampi pelata kuin sellaisia, joissa tulee erää kohden viisi laukausta ja ne tulevat siniviivalta. Toki, toisaalta, isoja maita vastaan ei passaa antaa noin paljon paikkoja, jos haluaa ottaa voittoja. Kyllä nuo sitten jossain vaiheessa kopsahtavat, Annunen pyöritteli.

Annunen kaipaa omilta lisää huolellisuutta, turnauksen ”isoja pelejä” ajatellen.

Ottelun yhdeksi isoksi kohokohdaksi nousi 1-1-osuma, jossa ruotsalaishyökkääjä Nils Höglander teki tyylipuhtaan ilmaveivin (video pääkuvassa).

Höglander pääsi yllättämään Annusen, joka ehti kuitenkin vielä hyvin mukaan.

– Sehän meni mun olkapään kautta. Ei se hirveän kaukana ollut, Annunen mietti.

Mutta mitä Suomen tähtivahti sitten sanoikaan?

– Aika hienon maalin kaveri teki. Pääsee itsekin koosteisiin, Annunen räväytti. 

Juttu jatkuu videon alla. 


Vau mitä asennetta. Ei harmittelua, ei itsensä sättimistä, vaan arvostusta kaverin suuntaan. Höglanderin temppu kun vaati aivan järkyttävästi taitoa.

– Mennään posin kautta, Annunen sanoi omasta asenteestaan maalia kohtaan.

– Ei tätä kannata jäädä liian pitkäksi aikaa murehtimaan. Olisin voinut ottaa pari koppia ja olisimme voineet voittaa pelin. Mutta eipä sillä ole väliä, että häviämmekö 2-3 vai 0-7. No, nyt saimme yhden pisteen, Annunen mietti, kääntäen katseita kohti tulevaa.  

Lue myös:

    Uusimmat