Max Verstappen taisteli kotivoittoon, Lewis Hamilton raivostui Mersulle – näin Hollannin GP eteni

F1-kauden 15. osakilpailu, Hollannin GP ajettiin sunnuntaina Zandvoortin radalla. MTV Urheilu seurasi kisan tapahtumia hetki hetkeltä.

Liveseuranta:

Kärjen tilanne:
1) Verstappen, Red Bull,  2) Russell, Mercedes, 3) Leclerc, Ferrari, 4) Hamilton, Mercedes, 5) Perez, Red Bull, 6) Alonso, Alpine, 7) Norris, McLaren, 8) Sainz, Ferrari, 9) Ocon, Alpine, 10) Stroll, Aston Martin...  Bottas, Alfa Romeo keskeytti.

Ruutulippu! Max Verstappen ajaa neljännen peräkkäisen voittonsa! Oranssit savut syttyvät katsomossa voiton kunniaksi. Russell tulee maaliin toisena, Leclerc kolmantena. Hamilton jää neljänneksi ja Perez nousee Sainzin rangaistuksen myötä viidenneksi. Alonso kuudes, Norris seitsemäs ja Sainz vasta kahdeksas. Pisteet myös yhdeksäneksi sijoittuneelle Oconille ja Strollille.

Kierros 70/72: Sainzilla on tulossa viiden sekunnin aikarangaistus, joten Alonsoa kannustetaan ajamaan ensin Perezia ja sitten Sainzia kiinni. Perez on keskikovilla renkailla pahasti Alonson syöttinä.

Kierros 68/72: Verstappen johtaa Russellia 3,7 sekunnilla. Leclerc on aika turvallisesti kolmossijalla.

Kierros 66/72: Seuraavaksi tulee Leclerc Hamiltonin ohi.

Kierros 64/72: Russell tykittää Hamiltonin ohi toiseksi. Ja kävi muuten lähellä, ettei Russell osunut Hamiltonin perään pääsuoralla. Hamilton purkaa pettymystään rengasvalinnasta ja Mersun varikkotaktiikasta: "En voi sanoa kuinka v******tunut olen!". Hän on keskikovilla renkailla, Russell pehmeillä. Mercedes heitti toisen palkintosijan menemään, koska ei ottanut molempia autoja hakemaan pehmeitä.

Kierros 61/72: Uusintalähdössä Verstappen painaa hirmuisella buustilla Hamiltonin ohi kärkeen! Pehmeät renkaat tarjosivat loistavan pidon.

Kierros 59/72: Sainz joutuu tutkintaan vaaratilanteesta varikolla. Hänet päästettiin suoraan Alonson eteen.

Kierros 58/72: Autot ajatetaan varikkosuoran kautta Bottaksen ollessa pääsuoralla. Russell pysäytetään pehmeitä renkaita varten. Putoaa Verstappenin taakse kolmanneksi. Nyt Hamilton ja Verstappen ovat peräkkäin kärjessä.

Kierros 57/72: Verstappen hakee pehmeät renkaat, muttei ehdi Mersujen edelle radalle! Samoin Leclerc ja Perez käyvät varikolla.

Kierros 55/72: Bottaksen auto simahtaa pääsuoran päähän. Tästäkin tulee turva-auto, joten tilanne kärjen osalla nollaantuu taas!

Kierros 50/72: Tämän seurauksena Verstappenilla on 16 sekunnin johto Hamiltoniin. Verstappenilla nyt kovat, Mercedeksen autoilla mediumit. Kovat myös Leclercille, Perezille ja Sainzille.

Kierros 48/72: Kuinka ollakaan, Verstappen hyötyy tästä eniten. Red Bull -kuski saa sisartiimin auton keskeytyksestä ilmaisen varikkostopin. Mersut tulevat perässä varikolle.

Kierros 47/72: Tsunoda tulee varikolle. Oli jo ehtinyt irrottaa turvavyönsä! Tästä tulee rangaistusta. Heti radalle palatessa hän kertoo radiossa, että jokin on oikeasti rikki takapäässä. Auto jää aivan varikon ulosmenoportille. Ja virtuaalinen turva-autohan tästä tulee.

Kierros 45/72: Tsunoda pysähtyy radalle, koska epäilee pyörän jääneen irti. AlphaTaurilta kerrotaan, että jatka vain, pyörät ovat kaikki paikoillaan. Hetken säikähdys turva-autotilanteesta menee nopeasti ohi.

Kierros 44/72: Verstappenilla 11 sekunnin johto Leclerciin, Hamilton on jo viiden sekunnin päässä Ferrarista. Sainz tulee toiselle stopilleen. Kovat renkaat alle ja takaisin yhdeksännelle sijalle.

Kierros 41/72: Perez pysähtyy toistamiseen. Ottaa kovat renkaat. Palaa radalle seitsemänneksi, mutta Alonso haastaa kovaa kylmillä renkailla eteensä tullutta meksikolaista. Vettel on joutunut tutkintaan sinisten lippujen noudattamatta jättämisestä, kun Aston Martin -kuski tuli varikolta Hamiltonin ja Perezin tientukkeeksi.

Kierros 40/72: Bottas pääsee tallikaverinsa Zhoun ohi, kun tämä suorittaa aikarangaistuksensa toisella stopillaan. Sijoitus nyt 14:s ja matkaa pisteille aika reippaasti.

Kierros 39/72: Kärjessä Verstappen johtaa Leclercia 9,8 sekunnilla, Hamilton saman verran takana kolmantena. Hamilton paukuttaa takana kisan nopeimman kierroksen, joka on 1,4 sekuntia Leclercia nopeampi! Russell painaa nyt vuorostaan Perezin ohi neljänneksi.

Kierros 37/72: Perez on helisemässä Mersujen kanssa. Hamilton ottaa kolmospaikan, vaikka kierroksella ohitettava Vettel teki haittaa välissä. Bottas kävi jo toistamiseen varikolla. Otti nyt kahden pehmeän setin perään keskikovat.

Kierros 32/72: Russell ottaa myös kovat renkaat. Nyt ovat kaikki pysähtyneet vähintään kerran. Verstappen ottaa paikkansa kärjestä, Leclerc kahdeksan sekuntia takana, sitten Perez, Hamilton, Russell ja Sainz.

Kierros 30/72: Hamilton otetaan Verstappenin tieltä varikolle. Ottaa kovat renkaat ja palaa radalle viidenneksi 11 sekunnilla Sainzin eteen.

Kierros 28/72: Verstappen huudattaa kotiyleisöä ohittamalla Russellin. On nyt 3,1 sekuntia kärkeä pitävän Hamiltonin takana. Muistetaan kuitenkin, että Mersut ovat edelleen pysähtymättä. Hamiltonilla on alla 28 kierrosta vanhat keskikovat renkaat, Verstappenilla kymmenen kierroksen ikäiset.

Kierros 27/72: Verstappen lähestyy Mersuja puoli sekuntia nopeammilla kierroksilla. 

Kierros 20/72: Mediumeilla startanneet Mercedekset pitävät kärkisijoja hallussaan. Verstappen on kuitenkin vain viisi sekuntia toisena olevan Russellin takana. Hamilton johtaa kisaa reilulla kolmella sekunnilla Russellia.

Kierros 19/72: Verstappan tekee oman stoppinsa. Mediumit vaihdettu tähän asti lähes kaikille. Norrisilla ja Alonsolla on kovat, Bottaksella näköjään uudet pehmeät. Zhou saa viiden sekunnin aikarangaistuksen varikkosuoran ylinopeudesta.

Kierros 18/72: Leclercin stoppi menee sentään juuri niin kuin pitää. Norris tulee myös varikolle.

Kierros 15/72: Kärkiporukoista Sainz ja Perez tulevat sisään. Sainzin pysähdys venyy 12,7 sekuntiin, koska vasen takarengas oli unohtunut varikkotiimiltä pilttuuseen. Sainz palaa vasta 11. sijalle radalle. Perez kiilaa edelle ajaen Ferrarin mutteripyssyn yli, joka oli heitettynä mekaanikkojen taakse asfaltille. Uskomatonta sähläystä.

Kierros 14/72: Zhou, Tsunoda, Schumacher tulevat varikolle.

Kierros 12/72: Gasly ja Ricciardo tulevat varikolle. Mediumit alle molemmille. Bottas nousee varikkorumban alettua 13:nneksi.

Kierros 11/72: Gasly liikehtii aika villisti Alonson tehdessä ohitusta, mutta espanjalainen pääsee nousemaan 12:nneksi. Vettel tulee ensimmäisenä varikolle, joten Bottas nousee nyt 17:nneksi.

Kierros 6/72: Leclerc pysyy hyvin Verstappenin kyydissä. Ero edelleen 1,1 sekuntia. Hamilton puolestaan roikkuu kovemmilla renkailla aivan Sainzin takana neljäntenä.

Kierros 3/72: Magnussenille kerrotaan, että auto näyttää olevan kunnossa. Russell nousee Norrisin ohi takaisin kuudenneksi.

Kierros 2/72: Bottas putoaa startissa 19:nneksi. Kevin Magnussen käy pahasti ulkona, mutta pääsee vielä seinäosuman jälkeen takaisin radalle. Soraa ja hiekkaa lentää radalle. Bottas ottaa 18. sijan.

Lähtö: Verstappen saa hyvän lähdön, Ferrarit pysyvät kintereillä. Hamiltonin ja Sainzin renkaat ottavat hiukan yhteen, mutta Mercedes-kuski saa auton nopeasti takaisin hallintaansa.

Klo 15.59: Starttirenkaat on nyt julkaistu. Verstappen ja Ferrari-kuskit lähtevät pehmeillä renkailla. Samoin Perez, mutta Mercedekset, Norris ja Schumacher ovat keskikovilla. Sen jälkeen pehmeitä renkaita aina Alboniin asti, jolla on mediumit. Bottaksella pehmeät.

Klo 15.45: Alankomaiden kansallislaulun lauloi Floor Jansen, Nightwishin solisti. Ja upeasti lauloikin!

Klo 15.29: Ilman lämpötila on Zandvoortissa, Atlantin rannikolla 23 astetta. Radan lämpötila näyttää puolipilvisessä säässä 35 astetta.

Klo 14.55: Hollannin GP:n starttiin on nyt reilu tunti aikaa. Kisaan lähdetään näistä asetelmista:


Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja