MTV:n rikostoimittaja: Poliisi tutkii Airiston Helmen tapauksessa vain talousrikoksia – "Mitään konkreettisia viitteitä esimerkiksi vakoilusta ei ole tullut"

2:35

MTV:n rikostoimittajan mukaan vakavat rikosnimikkeet eivät ole talousrikoksissa poikkeuksellisia, eikä poliisin tutkinta tällä hetkellä kohdistu Airiston Helmen tekemiin maakauppoihin. 
​​​​​​​
Katso videolta koko MTV Uutisten rikostoimittajan haastattelu.

Lehtisen mukaan Airiston Helmen tapausta on seurattu jo pitkään. Tällä hetkellä poliisin tutkinnassa ovat kuitenkin vain yrityksen epäillyt talousrikokset.

– Rikosepäilyssä puhutaan miljoonaluokan summista, mutta poliisi ei ole tarkentanut summaa lähinnä tutkinnallisista syistä. Tämä johtuu yksinkertaisesti siitä, että useita epäiltyjä on vielä tavoittamatta, MTV:n rikostoimittaja Pekka Lehtinen kertoo.

–  Voi tietenkin kysyä, olisiko mahdollisesti muiden viranomaisten pitänyt toimia tässä asiassa jo aiemmin, kun ajatellaan mitä kaikkea tämä raskaasti tappiollinen yritys on rakennuttanut saaristoon. Poliisi tutkii kuitenkin rikoksia ja rikosepäilyt kuuluvat heille, muut kysymykset muille viranomaisille, hän toteaa.

Lehtisen mukaan poliisiakin varmasti kiinnostavat yrityksen todelliset tarkoitusperät ja yrityksen taustalla toimivat henkilöt, sillä esimerkiksi Suojelupoliisissa on kiinnitetty jo aiemmin huomiota Airiston Helmen maakauppoihin.

– Mitään konkreettisia viitteitä esimerkiksi vakoilusta ei ole tullut, eikä tämän hetkisissä tiedoissa ole sellaisia näkymiä, jotka muuttaisivat tutkittavia rikosnimikkeitä. Nyt mennään siis näissä talousrikosepäilyissä, Lehtinen summaa lopuksi.

Lue myös

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja