MM-haaveet oli hylättävä – suomalaistähti avautuu sietämättömistä tunteista: "Meni niin rajuksi"

MM-rallin pistesysteemi laitettiin rajusti uusiksi – Esapekka Lappi nostaa esiin hämmästyttäviä seikkoja 2:17
MM-rallin pistesysteemi laitettiin rajusti uusiksi – Esapekka Lappi nostaa esiin hämmästyttäviä seikkoja.

Rallin MM-sarjassa ajavan Hyundain suomalaiskuljettaja Esapekka Lappi teki ensi kautta ajatellen yllättävän päätöksen, joka juontaa juureensa miehen henkilökohtaiseen elämään.

Pääkuvan video: Esapekka Lappi nostaa esiin hämmästyttäviä seikkoja MM-rallin uusitusta pistesysteemistä. 

Tällä kaudella Lappi toimi Hyundain päätoimisena kuljettajana ja ajoi kauden jokaisessa MM-rallissa. Syksyllä Hyundai ja Lappi ilmoittivat kuitenkin, ettei suomalainen aja kokonaista rallikautta enää ensi vuonna.

Monelle päätös tuli yllätyksenä, mutta syyt ratkaisun taustalla ovat hyvinkin inhimilliset. Lappi haluaa viettää enemmän aikaa perheensä kanssa.

– Lapset ikävöivät isäänsä paljon ja isä ikävöi tietenkin lapsiaan, mutta se oli suurin syy. Tuntui varsinkin toisella puoliskolla, kun kesä oli tosi kiireinen, että olen väärässä paikassa. Monessakin kisassa tuntui, että minun pitäisi olla kotona. Se ikävöinti meni niin rajuksi. Ihan sen takia. Oli tehtävä päätös sydämen kautta. Koen, että se oli oikea päätös, Lappi summaa MTV Urheilulle.

Tämä tietää sitä, ettei Lappi pysty kilpailemaan MM-tittelistä. 

Lapin päättynyt kausi oli vaiheikas ja siihen mahtui niin hyviä kuin huonojakin suorituksia. 32-vuotias suomalaistähti ajoi kolmesti palkintokorokkeelle, mutta peräti neljä rallia päättyi keskeytykseen. Neljästä keskeytyksestä kolme tuli kauden loppupuolella.

Loppukauden kehnot otteet herättivät keskustelua myös siitä, oliko tuliko päätös osittaisesta ralliohjelmasta sittenkin tallin puolelta. Lappi korostaa, että aloite rallien vähentämiseen tuli häneltä.

– Viimeisten kisojen osalta se olisi voinutkin kääntyä siihen tiiminkin puolesta, mutta se pyyntö tuli jo aika aikaisessa vaiheessa minulta, kun näin, mihin se kotona lähtee menemään. Aloite tuli minun suunnastani, Lappi toteaa.

Juttu jatkuu kuvan alla. 

Ensi kaudella Lappi jakaa Hyundain kolmannen auton Dani Sordon ja Andreas Mikkelsenin kanssa. Toistaiseksi Lappi on erittäin sinut päätöksensä kanssa, mutta ei poissulje paluuta jonain vuonna takaisin täyden rallikalenterin kisakuljettajaksi.

– Ei se ole poissuljettua. Tällä hetkellä se tuntuu vähän epätodennäköiseltä, mutta ei tämä missään nimessä sulje sitä pois Hyundain osalta. En minäkään halua sitä sulkea pois. Katsotaan, mihin tilanteet etenevät ja kehittyvät, Lappi pohtii.

– Lapsetkin totta kai kasvavat. Jos tämä tuntuu toimivalta ratkaisulta, niin miksi haluaisin lähteä kokeilemaan, meneekö se taas samaan, jos ajankin täyden kauden. Pysyy sitten ennemmin sellaisessa, mikä on todettu toimivaksi.

Päätöksen myötä kasvaneen vapaa-ajan Lappi aikoo viettää perheensä, itsensä ja vaimonsa kanssa.

– Edelleen muutama rästihomma on kotona. Ehkä vähän enemmän aikaa myös itselle, perheelle ja parisuhteelle, Lappi virnistää.

Lue myös:

    MM-rallivideot

    Uusimmat