Mainos

Miten vastaat näihin kysymyksiin? Jos vastaat yhteenkin 'kyllä', parisuhteesi voi tarvita ulkopuolista apua

Jos parisuhteen tila mietityttää, kannattaa pohtia seuraavia kysymyksiä.

Kaikki pariskunnat tappelevat joskus, mutta mistä tietää, ovatko riidat normaaleja vai olisiko kenties aika hankkia ammattiapua kinojen setvimiseksi?

Asiantuntijoiden mukaan ihanteellinen aika hakea pariterapeutilta apua on ennen kuin on valmis heittämään pyyhkeen kehään, kertoo Women's Health.

– Ei pitäisi mennä viimeisenä oljenkortena. Pitäisi mennä ajoissa, sanoo pariterapeutti Rachel Sussman.

Mutta milloin pariterapeutin pakeille sitten konkreettisesti kannattaisi mennä? Women's Health listasi kolme kysymystä, jotka paljastavat avun tarpeen. Jos vastaat yhteenkin 'kyllä', pariterapeutista voisi olla apua.

1. "Riitelemmekö samasta asiasta kerta toisensa jälkeen?"

Pienistä asioista voi tulla kinaa säännöllisesti, mutta jos tappelette jatkuvasti jostain samasta isosta asiasta, se on ongelma.

– Kun olette käyneet läpi samaa asiaa sata kertaa, ettekä ole yhtään lähempänä sen selvittämistä, saattaa se olla merkki siitä, että on aika mennä tapaamaan terapeuttia, toteaa seksi- ja parisuhdeterapeutti Stephen Snyder.

2. "Tappelemmeko reilusti?"

Parisuhdeterapeutti Rebecca Hendrix muistuttaa, että pariskunnalla tulee olla tapa käsitellä riitatilanteita kummallekin osapuolelle sopivalla tapalla. Kun tappelette, voitteko istuutua alas ja todella keskustella vai sulkeutuuko teistä toinen samalla, kun toinen jatkaa jyräämistään? Ammattiauttajalla käynti voisi saada teidät taas samalle kartalle ja auttaa löytämään oikean dynamiikan riitatilanteisiin.

3. "Käyttäydymmekö kuin kämppäkaverit?"

On ymmärrettävää, että suhteen alkuhuuma päättyy joskus, ettekä ehkä puuhastele kuin kanit joka ilta. Jos sänkyleikit ovat kuitenkin viilenneet jäätävälle tasolle, pieni apu ammattilaiselta voisi tuoda apua tilanteeseen.

– Usein on niin, että kun ette kohtaa fyysisesti, ette kohtaa henkisestikään, Hendrix huomauttaa.

Ennen kuin huomaatkaan, kuuma kumppanisi on voinut muuttua mielessäsi kivaksi kämppäkaveriksi.

***

3:05

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.