Mainos

Miten koti valmistellaan asuntonäyttöön? Asiantuntija neuvoo

Kun tavoitteena on saada asunto myydyksi ja edessä on oman asunnon näyttö, kannattaa tulevaan varautua huolellisesti.

MTV Lifestyle haastatteli sisustussuunnittelija Tea-Mariia Pyyköstä, joka kertoi vinkkinsä siihen, kuinka koti kannattaa valmistella asuntonäyttöön. Huolellisen siivoamisen lisäksi on hyvä kiinnittää huomiota muutamiin seikkoihin, jotka voivat osoittautua merkityksellisiksi.

Siivous on kaiken A ja O

Monelle on selvää, että asunto käy läpi perusteellisen siivouksen ennen asuntonäyttöä. Arkisiivouksen ohella näyttöä varten huomiota kannattaa kiinnittää myös muun muassa asunnon tuoksuun.

– Kannattaa todella panostaa siihen, että asunto on hyvin siivottu, raikkaan tuoksuinen ja valoisa, koska silloin se asunto antaa itsestään parhaat palat, Pyykönen kertoo.

Karsi henkilökohtaisia tavaroita

Asiantuntijan mukaan asukkaiden henkilökohtaisimmat tavarat eivät anna asuntonäytössä välttämättä toivottua kuvaa. Näyttöön esille ei muutenkaan kannata jättää niitä kaikkein arvokkaimpia, henkilökohtaisia esineitä, jotta välttyisi ikäviltä yllätyksiltä.

– Suosittelen ottamaan omistajien kuvat ja muut todella henkilökohtaiset tavarat pois, asiantuntija neuvoo.

– Toki esillä saa olla huomiota kiinnittävää sisustusta ja siinä mielessä persoonaa, mutta kaikki asiat, jotka linkittävät asunnon vahvasti juuri teidän kodiksenne – kuten perheen kuvat – muistuttavat potentiaalisia ostajia siitä, että he ovat kylässä, Pyykönen jatkaa.

Anna valon tulvia sisään

Vaikka ikkunoihin olisi ripustettu omat suosikkiverhot, kannattaa valoisuus laittaa asuntonäyttöön valmistautuessa tärkeysjärjestyksessä verhojen edelle. Tämä saattaa tarkoittaa käytännössä sitä, että verhot saattaa olla järkevintä viikata näyttöä varten kokonaan pois.

– Kannattaa satsata asunnon parhaisiin puoliin. Jos asunnossa on esimerkiksi isot ikkunat, niin verhot kannattaa ottaa pois tieltä, jotta ikkunat saadaan esille, Pyykönen toteaa.

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.