Toisille riittää pelkkä seksisuhde – raati pohtii syitä: "Seksisuhteessa sydän on turvassa"

Väljähtyykö jokaisen suhteen seksielämä ajan myötä? 1:09
Väljähtyykö jokaisen suhteen seksielämä ajan myötä?

Juttusarjassa lukijaraati vastaa kysymyksiin seksiin, ihmissuhteisiin ja muuhun elämään liittyen!

"Miksi toisille riittää pelkkä seksisuhde? Sinä seksisuhteilija, etkö kaipaa rakkautta? Pitkää suhdetta? Mikset?" kysyy nimimerkitön.

Näin raati vastasi

"Seksisuhteessa saa sekä sinkkuelämän että parisuhteen parhaat puolet. Seksiä on, kun sitä haluaa, eikä seksisuhdetta rasita parisuhteen henkinen taakka, kotityöt tai ristiriidat. Uskollisuutta luvannut kumppani voi pettää, seksisuhteessa sydän on turvassa."
– Nainen, 51, suhteessa

"Se, että joku on juuri tällä hetkellä vailla pelkkää seksisuhdetta, ei tarkoita sitä, etteikö hän kaipaisi rakkautta ja parisuhdetta, jos tapaisi oikeanlaisen ihmisen. Pelkkä seksisuhde on reilumpi kummallekin osapuolelle, jos kemiat ei muuten kohtaa."
– Nainen, 39, sinkku

"Ehkä he ovat niitä varattuja, ja salaa seikkailevat. Toinen [ryhmä] ovat seksin tuottamaan mielihyvään addiktoituneet. Seksi on ihanaa, mutta parempaa sen yhden kanssa – miksei siis parisuhdetta? Liekö kyseessä pelko vastuusta myös toisen hyvinvoinnista?"
– Nainen, 41, sinkku

"Jotkut ihmiset vain ovat aromanttisia, eivät tunne romanttista vetoa ihmisiin, aivan kuten aseksuaalit eivät tunne seksuaalista vetoa."
– Nainen, 19, seurustelee

"Seksisuhteilija on kokenut kovia rakkaudessa, luottamusongelmia. Toisilla elämäntilanne on sen verran haastava, ettei sitoutuminen onnistu, liikkuva työ, haastava perhetilanne, yleistä epävarmuutta kaikesta."
– Nainen, 37, ei suhdestatusta

"En ole ikinä ollut seksisuhteilija, enkä harrasta yhden illan juttuja. Minulle ei vain ole ikinä tuntunut luonnolliselta harrastaa seksiä ihmisen kanssa, joka ei ole minulle läheinen."
– Nainen, 27, parisuhteessa

"En kaipaa parisuhdetta oikeastaan samasta syystä kuin lapsiakaan. Tykkään tulla rankan työpäivän jälkeen hiljaiseen kotiin, jossa sotkuista saa syyttää vain itseään. Haluan olla vapaa tekemään mitä vain. Rakkautta saan tarpeeksi perheeltä ja ystäviltä."
– Nainen, 28, sinkku

"Kaipaan kyllä lämpöä ja rakkautta, mutta toisaalta ahdistun, jos toinen on kovasti rakastunut minuun. Välitän kyllä seksikumppaneistani, minulla on heitä kaksi. En tiedä, minkä verran he välittävät minusta, ja olenko heille ainoa. Välillä on yksinäistä."
– Nainen, 57, sinkku

Tässä seuraava kysymys – miten vastaisit?

Mitä itse haluaisit kysyä? Lähetä oma kysymyksesi tässä:

Lue myös:

    Uusimmat