Kuuluuko ihmisen tietää kaikki kumppaninsa aiemmista seksisuhteista? Raati vastaa: "Aina olen niistä udellut, ja saanut vain pahan mielen..."

Väljähtyykö jokaisen suhteen seksielämä ajan myötä? 1:09
Se, paljonko seksiä "pitäisi" harrastaa, on yksilöllistä. Mutta väljähtyykö seksielämä aina lopulta?

Juttusarjassa lukijaraati vastaa kysymyksiin seksiin, ihmissuhteisiin ja muuhun elämään liittyen!

"Kuuluuko ihmisen tietää kumppaninsa aiemmista seksisuhteista? Haluatko itse tietää kumppanisi seksimenneisyydestä, montako kumppania on ollut, keitä he olivat? Mikä olisi sellainen paljastus, jota et kestäisi kuulla?" kysyy nimimerkitön.

Näin raati vastasi

"Aina olen suhteissa niistä udellut, ja saanut vain pahan mielen itselleni, niitä tulee mietittyä jopa vuosienkin jälkeen. En tiedä, miksi, mutta haluan tietää kaiken kumppanin menneisyydestä. Minun kumppanini tosin eivät minulta ole kyselleet mitään..."
– Nainen, 27, avoliitossa

"En halua tietää, en lukumäärää tai mitään muutakaan. Asia ei yksinkertaisesti kiinnosta, ja tuntuisi väärältä tietää muiden seksielämästä kaikki. En haluaisi tietää edes sitä, jos kumppani onkin vuosia sitten ennen suhdettamme päätynyt sänkyyn esim. yhteisen ystävämme kanssa. Menneet ovat menneitä, ja jos he eivät kerran yhteen päätyneet, niin seksihän oli seksiä ja siinä se. Mitä se kellekään kuuluu? Itse voisin kertoa kyllä kumppanien lukumäärän, mutten mitään yksityiskohtia, ne eivät mielestäni kuulu muille. Ei ole kyllä kukaan koskaan näitä kysynyt."
– Nainen, 35, avoliitossa

Katso myös: Ihana ensihuuma hiipuu lopulta – kauanko suhteen rakastumisvaihe kestää? Juttu jatkuu videon alla.

"Mitä väliä entisillä suhteilla? Jos rakastaa ihmistä, ei menneisyys haittaa."
– Mies, 46, naimisissa

"Ei kuulu. Se on oma asia. En halua tietää, montako petikaveria miehellä on ollut. Menneet ovat menneitä. En kestäisi kuula, onko hän pettänyt exiä, enkä halua kuulla siitä."
– Nainen, 37, parisuhteessa

"Jos kyseessä pitkä parisuhde, niin kyllä se kuuluu mielestäni siihen, että tuntee toisen läpikotaisin. En ehkä ihan ensitreffeillä ottaisi puheeksi kuitenkaan."
– Nainen, 32, parisuhteessa

"Mietin jonkin verran kumppanin aiempia suhteita, vaikken niistä oikeasti mitään halua tietää. Alkuhuumassa kysytyt kysymykset ja saadut vastaukset vaivaavat joskus vieläkin. Ärsyttävää ja turhaa! Kiusallisilta tilanteilta haluaisin kuitenkin välttyä, eli haluaisin tietää, jos esimerkiksi samoissa juhlissa olisi joku kumppanin vanha säätö. En haluaisi olla se ainut, joka ei tiedä."
– Nainen, 36, parisuhteessa

Alla näet kaksi seuraavaa kysymystä. Miten vastaisit tähän?

Entä miten vastaisit tähän?

Mitä itse haluaisit kysyä? Lähetä oma kysymyksesi tässä:

Lue myös:

    Uusimmat