Vältä "katastrofaalinen seksimoka" – näistä merkeistä tiedät, ettet loista sängyssä

Mikä on suurin virhe sängyssä? 2:38
Katso myös: Mikä on suomalaisasiantuntijan mukaan suurin virhe sängyssä?

Uskotko olevasi hyvä sängyssä? Seksiasiantuntija listaa merkkejä, joista voit päätellä, että parannettavaa ehkä olisi.

Omia sänkytaitojaan voi olla vaikea arvioida, eikä seksikumppanit välttämättä kerro totuutta. Seksiasiantuntijana tunnettu Tracey Cox listasi Daily Mailin artikkelissaan asioita, joista oman sänkytaituruutensa puutteen voi arvioida. Cox huomauttaa, ettei kaikille asioille voi itse tehdä mitään, useille kuitenkin voi.

Nämä asiat paljastavat, että sänkytaidoissasi saattaa olla parantamisen varaa.

Et masturboi

– On olemassa suora korrelaatio sen välillä, kuinka paljon ihmiset masturboivat, kuinka monta orgasmia he saavat ja kuinka paljon he nauttivat seksistä, Cox toteaa.

Asiantuntijan mukaan se, että osaa antaa nautintoa itselleen, tarkoittaa, että ymmärtää, mistä nauttii ja mitkä tekniikat itselle toimivat parhaiten. Säännölliset orgasmit niin itse kuin kumppanin aiheuttamina auttavat Coxin mukaan pitämään myös libidon vahvana ja vakaana.

Et ole kokenut

Harjoitus tekee mestarin, mutta tässä tapauksessa kyse ei ole seksikumppaneiden määrästä.

– Ihmiset, joilla on ollut vain yhden illan juttuja, ovat kokeneet vain yhdentyyppistä seksiä, Cox muistuttaa.

Coxin mukaan ollaksesi hyvä rakastaja olet ihanteellisessa tilanteessa harrastanut seksiä myös rakastavassa parisuhteessa oppiaksesi kuinka kommunikoida ja neuvotella haluista ja tarpeista. Voit toki myös kouluttautua itse lukemalla aiheesta.

Myös seksikolumnisti Nadia Bokody on kirjoittanut "erään miesryhmän" huonoista sänkytaidoista viitaten juurikin sinkkuna viihtyneisiin miehiin, joilla ei ole kokemusta parisuhdeseksistä. Nadia uskoo, ettei kukaan nainen ole ollut heille rehellinen sängyssä.

Seksihalusi ovat nollissa

Parisuhteen alussa useimmilla ovat seksihalut korkealla. Parisuhteen edetessä ja tasaantuessa todelliset seksihalut paljastuvat.

Cox huomauttaa, että jos kiinnostus seksiä kohtaan ei ole vahva, henkilö tuskin kantaa mukanaan sellaista uteliaisuutta ja intoa, jota hyvältä rakastajalta sopii odottaa.

On kuitenkin tärkeää muistaa olla vetämättä liian suoria johtopäätöksiä, sillä seksihalujen puuttumisen taustalla voi piillä jokin oikea ongelma, kuten testosteronivaje tai jokin seksuaalisuuteen liittyvä häiriö.

Seksiin liittyvä kipu ja haluttomuus voivat vaikuttaa monilla eri tavoilla seksuaaliseen kokemukseen. Juttu jatkuu videon alla.

Eikö seksi luista? Seksiin liittyvä kipu ja haluttomuus voivat vaikuttaa monilla eri tavoilla seksuaaliseen kokemukseen 4:18
Joskus seksin harrastaminen voi olla jopa kivuliasta. Seksiongelmien kanssa ei kuitenkaan tarvitse kärsiä tai häpeillä yksin.

Olet liian orgasmikeskeinen

Jos arvostelet seksituokion menestymistä sen perusteella, montako orgasmia session aikana oli jaossa, olet käsittänyt jotain pahasti väärin.

– Olet kuullut sen ennenkin, mutta tässä muistutus: seksissä on kyse matkasta, ei orgasmista määränpäässä, Cox toteaa.

Coxin mukaan ajattelevainen rakastaja yrittää pitää seksikumppanin orgasmin rajoilla mahdollisimman pitkään sen sijaan, että kiirehtisi maaliviivan yli. Seksiasiantuntija muistuttaa, että orgasmi kuitenkin kestää vain lyhyen aikaa, joten matkan sinne on syytä senkin olla nautinnollinen.

Jätät esileikin väliin

Jotta seksi olisi mahtavaa, tarvitsevat molemmat osapuolet lämmittelyä niin fyysisesti kuin henkisestikin.

– Toki joskus olette molemmat niin kiihottuneita, että hyppäätte suoraan yhdyntään ja se on mahtavaa. Mutta suurimman osan ajasta – etenkin naisille – esileikki ei ole ehdotus, vaan sitä vaaditaan, jotta kehomme valmistautuvat seksiin. Emättimen pitää kostua ja laajeta, jotta seksi tuntuu mukavalta ja esileikki mahdollistaa sen, Cox muistuttaa ja lisää, että esileikki tekee seksistä nautinnollisempaa myös miehille.

Kamppailet huonon itsetunnon kanssa

Huonolla itsetunnolla on valitettavasti vaikutusta myös petileikkeihin, eivätkä Coxin sanat ainakaan helpota tilannetta.

– Jos et voi rentoutua seksin aikana, olet epätodennäköisesti hyvä seksikumppani. Jos et tunne oloasi mukavaksi alastomana, kuinka ihmeessä voit nauttia seksistä?

Coxin mukaan kehonkuvaongelmat pilaavat seksin lopulta molemmilta. Jos häpeät vartaloasi, et kykene nauttimaan kumppanin kosketuksesta, eikä seksi tunnu mukavalta silloin toisestakaan osapuolesta.

Myös hyvä, fyysinen kunto voi edesauttaa seksistä nauttimista. Esimerkiksi viime vuonna kerroimme Kaalimato.comin kyselytutkimuksesta, jossa paljastui, että 71 prosenttia suomalaisvastaajista oli melko tai täysin samaa mieltä "nautin enemmän seksistä, kun olen fyysisesti hyvässä kunnossa" -väittämän kanssa. Kyselytutkimuksen perusteella naiset kokevat hyvän fyysisen kunnon myönteiset vaikutukset seksiin hieman useammin kuin miehet. 

Oletat saavasi suuseksiä, mutta et anna sitä kumppanillesi

Cox huomauttaa, että on eri asia, jos ei nauti suuseksin antamisesta tai vastaanottamisesta, mutta tyystin toinen juttu olettaa saavansa sitä ja kieltäytyä antamasta sitä toiselle.

– Suuseksin antaminen pyytämättä, innostuneesti ja siksi, että rakastat tuottaa nautintoa, on mahtavan rakastajan tunnusmerkki. Ei ole mitään seksikkäämpää.

Kasvoit perheessä, jossa seksi oli tabu

Jos vanhempasi olivat syvästi uskonnollisia tai konservatiivisia, seksistä tuskin juuri puhuttiin. Ja jos puhuttiin, ehkä sait käsityksen, että seksissä on jotain häpeällistä, Cox epäilee.

Asiantuntija huomauttaa, että varhaiset negatiiviset mielikuvat seksistä jäävät elämään huomaamatta. Jos siis ahdistut seksistä ja olosi on huono jälkeenpäin, voisiko se johtua tästä?

"Koen seksiin liittyvissä asioissa häpeää – mikä avuksi?" Asiantuntijan neuvot videolla. Juttu jatkuu videon alla.

Pelkäät kokeilla uusia asioita

Jos kärsit esiintymispelosta, ehkä pelkäät myös sängyn puolella kokeilla uusia asioita – kenties kauhukuvat mielessä siitä, että nolaisit itsesi.

– Arvaa mitä? On parempi kärsiä joitain noloa hetkiä kuin olla täysin arvattava ja tylsä sängyssä, jyrähtää Cox.

Jos et koskaan mokaile makuuhuoneessa, et ota riskejäkään ja olet asiantuntijan mukaan virallisesti paikoillesi jämähtänyt.

Et pyydä, mitä haluat – etkä oikeastaan tiedäkään, mistä pidät

On lapsellista ja epärealistista olettaa kumppanin olevan ajatustenlukija ja tietävän, mitä haluaisit hänen sinulle tekevän, huomauttaa Cox. Seksitaitoja opitaan kokemuksen ja kommunikaation kautta.

– Jos et tiedä, mikä tuo sinulle orgasmin, kuinka kumppanisi pitäisi se tietää? Jos tiedät, mutta et kerro hänelle, mikä järki siinä on?

Et kysy seksikumppaniltasi, mistä tämä pitää

Coxin mukaan jopa pahempaa kuin se, ettei kerro kumppanilleen, mistä pitää sängyssä, on se, ettei vaivaudu kysymään häneltä, mistä tämä itse pitää.

– Sen olettaminen, että yksi tekniikka toimii kaikille, on yleinen, mutta katastrofaalinen seksimoka Cox huomauttaa.

Kysy siis kumppaniltasi rohkeasti, toimiiko se, mitä teet. Voit myös päätellä paljon kumppanin ääntelystä sekä siitä, liikkuuko kumppanisi kohti kosketustasi vai kauemmas siitä.

– Mutta paras ja tehokkain keino selvittää, mitä kumppanisi todella haluaa, on kysyä häneltä.

Suutut, jos kumppani antaa palautetta

Palkintoja mahtavimmalle rakastajalle ei ole luvassa, jos loukkaannut kumppanin ehdottaessa, että kosketat enemmän vasemmalta tai kosketat kovemmin tai pehmeämmin.

Coxin mukaan yksi esimerkillisen rakastajan piirteistä on kyky ottaa ohjeita vastaan tuntematta oloaan loukatuksi.

Kumppanisi vetäytyy seksin jälkeen

Jos kumppani on hiljainen ja vetäytyy sinusta seksin jälkeen, Cox huomauttaa, että jotain on todennäköisesti mennyt pieleen. 

– Useimmat pariskunnat halailevat ja hassuttelevat hyvän seksin jälkeen: teidän pitäisi tuntea olonne läheisemmiksi, ei etäisemmiksi ja tyytymättömiksi.

Cox toteaa, että haluat kumppaniltasi suuren suukon ja kehuja, et hiljaisuutta ja mökötystä.

Kumppanisi haluaa seksiä yhä vähemmän

Vaikka seksin määrä vähenee pitkässä parisuhteessa ajan myötä, kannattaa kiinnittää huomiota, kuinka nopeasti se sinun parisuhteissasi tapahtuu. Siitä saat vinkkiä siitä, kuinka nautittavaa seksi kanssasi on.

– Mitä parempaa seksiä, sitä pidempään se pysyy säännöllisenä elementtinä parisuhteessanne. Jos hän keksii tekosyitä jo kolmen kuukauden jälkeen, Houston, meillä on ongelma, asiantuntija varoittelee.

Väljähtyykö jokaisen parisuhteen seksi ajan myötä? Juttu jatkuu videon alla.

Väljähtyykö jokaisen suhteen seksielämä ajan myötä? 1:09
Se, paljonko seksiä "pitäisi" harrastaa, on yksilöllistä, seksuaaliterapeutti Annukka Lavikainen Kaalimadolta kuvailee. Mutta väljähtyykö seksielämä aina lopulta?

Kukaan entisistä kumppaneistasi ei ole koskaan halunnut jatkaa seksisuhdettanne eron jälkeen

Jos sinulla on ollut useita seksikumppaneita, joista kukaan ei ole koskaan soitellut perääsi humalassa tai ehdottanut seksisuhdetta eron jälkeen, voi vetää johtopäätöksen, etteivät taitosi ole parhaimmasta päästä. Toki muitakin vaihtoehtoja on.

– Joko seksi ei ollut mahtavaa tai erosi ovat olleet niin dramaattisia ja kuluttavia, ettette yksinkertaisesti ole koskaan pysyneet ystävinä.

Lähde: Daily Mail

Lue myös:

    Uusimmat